SALATA AMPELOFASOULA ME DRESSING APO PSITA TOMATINIA KAI KREMA BALSAMIKOU MILOKSIDO INNER

 


xronos proetimasias

Χρόνος Προετοιμασίας

15 Λεπτά

xronos psisimatos

Χρονος Ψησίματος

25 Λεπτά

vd1

Ευκολία Συνταγής

Πολύ Εύκολη

Για 2 άτομα

400 γραμμάρια αμπελοφάσουλα
300 γραμμάρια τοματίνια
50 γραμμάρια ζάχαρη
120 γραμμάρια φέτα σπασμένη σε μικρά κομμάτια
30 γραμμάρια κουκουνάρι καβουρδισμένο
60 γραμμάρια ελαιόλαδο
50 γραμμάριαλευκή κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι & λεμόνι Kalamata Papadimitriou
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα τοματίνια στην μέση, τα τοποθετείτε σε ένα αντικολλητικό ταψί, τα περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο, τα πασπαλίζετε με την ζάχαρη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τοποθετείτε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 25 λεπτά.
Όση ώρα τα τοματίνια ψήνονται, καθαρίζετε τα αμπελοφάσουλα, κόβοντας το πάνω και το κάτω μέρος, και τα βράζετε σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 7-8 λεπτά.
Όταν τα αμπελοφάσουλα είναι έτοιμα τα αποσύρετε από την κατσαρόλα και τα βυθίζετε σε ένα μπολ με παγωμένο νερό και παγάκια, για να κρυώσουν γρήγορα και να κρατήσουν το χρώμα τους.
Όταν τα τοματίνια είναι έτοιμα τα αποσύρετε από τον φούρνο, και τοποθετείτε τα 2/3 σε ένα μικρό μίξερ μαζί με το ελαιόλαδο, τηνλευκή κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι & λεμόνι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.
Τοποθετείτε τα αμπελοφάσουλα σε ένα μπολ, τα περιχύνετε με το dressing, ανακατεύετε καλά και τα τοποθετείτε σε μεγάλα ατομικά πιάτα.
Τοποθετείτε τα υπόλοιπα ψητά τοματίνια, την φέτα, το καβουρδισμένο κουκουνάρι και σερβίρετε.

 

Alexandros Papandreou © 2004-2018. All rights Reserved.