MYDIA AXNISTA ME PLIGOURI LAXANIKON INNER

 


xronos proetimasias

Χρόνος Προετοιμασίας

20 Λεπτά

xronos magirematos

Χρόνος Μαγειρέματος

22-24 Λεπτά

vd1

Ευκολία Συνταγής

Πολύ Εύκολη

Για 4 άτομα

1 κιλό μύδια
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 κλωνάρι σέλερι
300 ml λευκό κρασί
Για το πλιγούρι λαχανικών:
250 γραμμάρια πλιγούρι
800 ml ζωμός (ζωμός από τα αχνιστά μύδια & ζωμός λαχανικών)
1 κολοκυθάκι
1 καρότο
3 ραπανάκια
1 φινόκιο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
4 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
60 ml ελαιόλαδο
Ξύσμα από 1 λεμόνι
4 κουταλιές κρέμα μηλόξιδο Kalamata Papadimitriou
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σέλερι.
Τοποθετείτε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το σέλερι για 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε τα μύδια, συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό και σβήνετε με το λευκό κρασί.
Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε τα μύδια να αχνιστούν για 7-8 λεπτά.
Όταν τα μύδια είναι έτοιμα, τα αποσύρετε από την κατσαρόλα σε ένα μπολ, σουρώνετε και κρατάτε τον ζωμό τους.
Τοποθετείτε σε μια κατσαρόλα τον ζωμό από τα μύδια, συμπληρώνετε με ζωμό λαχανικών μέχρι να φτάσετε τα 800 ml και βάζετε σε δυνατή φωτιά να βράσει.
Μόλις βράσει ο ζωμός, προσθέτετε το πλιγούρι, το αφήνετε να βράσει για 1 λεπτό, το αποσύρετε από την φωτιά και το αφήνετε, σκεπασμένο για 22-24 λεπτά.
Όταν το πλιγούρι είναι έτοιμο, το σουρώνετε και το τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Με ένα μαντολίνο σε ένα ξύλο κοπής κόβετε σε φέτες το καρότο, το κολοκύθι και το φινόκιο και σε πολύ λεπτές φέτες τα ραπανάκια.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε σε πολύ μικρά κυβάκια τις φέτες καρότου, τις φέτες κολοκυθιού και τις φέτες φινόκιου και ψιλοκόβετε το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον μαϊντανό.
Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα λαχανικά στο μπολ με το πλιγούρι, περιχύνετε με τα 60 ml ελαιόλαδο, προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού, την κρέμα μηλόξιδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.
Σερβίρετε σε μία μεγάλη πιατέλα το πλιγούρι λαχανικών και από πάνω τα αχνιστά μύδια.

 

Alexandros Papandreou © 2004-2019. All rights Reserved.