KEKAKIA ME SOKOLATA INNERalexpap youtube icon Alexandros Papandreou You Tube Recipe


xronos proetimasias

Χρόνος Προετοιμασίας

20 Λεπτά

xronos psisimatos

Χρόνος Ψησίματος

25-30 Λεπτά

vd1

Ευκολία Συνταγής

Πολύ Εύκολη

Για 10 μικρά κεκάκια

250 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250 γραμμάρια ζάχαρη
4 αυγά
250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 βανίλιες
50 γραμμάρια γάλα
30 γραμμάρια κακάο
200 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος κομμένη σε κυβάκια

Τοποθετείτε στον κάδο του μίξερ την ζάχαρη και το βούτυρο και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα.
Καλό είναι το βούτυρο να το έχετε βγάλει από πριν έτσι ώστε να έχει θερμοκρασία δωματίου.
Προσθέστε τα αβγά ένα-ένα, περιμένοντας να ενσωματωθεί στο μείγμα το αυγό πριν προσθέτετε το επόμενο.
Προσθέτετε τις βανίλιες μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού και το γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα για άλλο 1 λεπτό.
Αποσύρετε τον κάδο του μίξερ, κοσκινίζετε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του μαζί με το κακάο και το προσθέτετε σε δόσεις ανακατεύοντας κυκλικά με μία μαρίζα για να ενσωματωθεί στο μείγμα.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε καλά τα μικρά στρογγυλά σκεύη αλουμινίου για muffin ή σουφλέ Sanitas, τοποθετείτε το μείγμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζετε ατομικά σκεύη αλουμινίου.
Τοποθετείτε στο κέντρο της κάθε φόρμας ένα κομμάτι σοκολάτα γάλακτος, βυθισμένο μέσα στο μείγμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 25-30 λεπτά και ελέγχετε με ένα μικρό μαχαίρι, τρυπώντας τα, εάν τα κεκάκια είναι έτοιμα.

 

tarta final

Alexandros Papandreou © 2004-2018. All rights Reserved.