LOUKANIKO ME LIASTI TOMATA KAI FETA ME PATATES SOTE KAI THGANITA AUGA INNER

 


xronos proetimasias

Χρόνος Προετοιμασίας

25 Λεπτά

xronos magirematos

Χρόνος Μαγειρέματος 

1-1½ Ώρα

vd1

Ευκολία Συνταγής

Πολύ Εύκολη

Για 2 άτομα

600 γραμμάρια μοσχάρι χτένι κομμένο σε μπουκιές
4 κουταλιές ελαιόλαδο
100 γραμμάρια μπέικον
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο μόνο το λευκό μέρος
1 κουταλάκι τζίντζερ ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά λεμονοπίπερο
½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
100 ml λευκό κρασί
1 κουταλιά αλεύρι
Ξύσμα από 1 λάιμ
Χυμό από ½ λάιμ
2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
650 ml ζωμό βοδινού
1 κουταλιά κλωστές chili
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το μπέικον σε κυβάκια.
Τοποθετείτε μία σοτέζα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και σοτάρετε τα κυβάκια του μπέικον να πάρουν καλό χρώμα από παντού και να βγάλουν τα λιπαρά τους.
Όση ώρα σοτάρετε το μπέικον σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το πράσο στην μέση κατά μήκος και μετά σε φέτες και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.
Αποσύρετε τα κυβάκια μπέικον από την σοτέζα, τα τοποθετείτε σε ένα μπολ, αφήνοντας όλα τα λιπαρά μέσα στην σοτέζα, την οποία ξαναβάζετε σε δυνατή φωτιά προσθέτοντας 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην πάρουν χρώμα.
Αποσύρετε το κρεμμύδι και το πράσο από την σοτέζα σε ένα μπολ, ξαναβάζετε την σοτέζα σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Θωρακίζετε τα κομμάτια του μοσχαριού καλά από όλες τις πλευρές, προσθέτετε το λεμονοπίπερο, το σκόρδο, το τζίντζερ και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε καλά.
Πασπαλίζετε το μοσχάρι με το αλεύρι και ανακατεύετε καλά μέχρι να μην φαίνεται άλλο.
Σβήνετε με το λευκό κρασί, το αφήνετε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτετε τον ζωμό βοδινού μαζί με το σοταρισμένο πράσο μαζί με το κρεμμύδι και τις κλωστές chili.
Χαμηλώνετε την φωτιά σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το μοσχάρι να σιγοβράσει για 1½-2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει το μοσχάρι και να δέσει η σάλτσα.
Όταν το μοσχάρι είναι έτοιμο, προσθέτετε το ξύσμα και το χυμό από το λάιμ και το σοταρισμένο μπέικον και ανακατεύετε καλά.
Σερβίρετε σε βαθιά ατομικά πιάτα προσθέτοντας από πάνω λίγες κλωστές chili.

Lurpak soft Banner 357x286

Alexandros Papandreou © 2004-2019. All rights Reserved.