LOUKANIKO ME LIASTI TOMATA KAI FETA ME PATATES SOTE KAI THGANITA AUGA INNER

 


xronos proetimasias

Χρόνος Προετοιμασίας

15 Λεπτά

xronos magirematos

Χρόνος Ψησίματος

2-3 Λεπτά

vd1

Ευκολία Συνταγής

Πολύ Εύκολη

Για 2 άτομα

1 συσκευασία σαλάτα πανδαισία Φρεσκούλης
200 γραμμάρια σολομό φιλέτο κομμένο σε κυβάκια
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά λεμονοπίπερο
1 ώριμο αβοκάντο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
20 τοματίνια κομμένα στα 4
1 ραπανάκι κομμένο σε φέτες
40 γραμμάρια λευκή κινόα βρασμένη
Για το dressing:
80 ml ελαιόλαδο
Ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ
2 κουταλιές μέλι
1 κουταλάκι τζίντζερ
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σε ένα μικρό multi τοποθετείτε τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό λάιμ, το μέλι, το τζίντζερ, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τις μπουκιές σολομού για 1-2 λεπτά σε δυνατή φωτιά, πασπαλίζοντας με το λεμονοπίπερο.
Όταν ο σολομός είναι έτοιμος τον αποσύρετε από το τηγάνι σε ένα πιάτο και τον αφήνετε να κρυώσει λίγο.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι καθαρίζετε το αβοκάντο και το κόβετε σε φέτες.
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε την σαλάτα πανδαισία, το αβοκάντο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα τοματίνια, το ραπανάκι και την λευκή κινόα.
Περιχύνετε την σαλάτα με το dressing, ανακατεύετε καλά και προσεχτικά και σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά μπολ με τον σοταρισμένο σολομό από πάνω.

Lurpak soft Banner 357x286

Alexandros Papandreou © 2004-2019. All rights Reserved.