PASTITSIO INNER
alexpap youtube icon Alexandros Papandreou You Tube Recipe


xronos proetimasias

Χρόνος Προετοιμασίας

25 Λεπτά

xronos psisimatos

Χρόνος Ψησίματος

45-50 Λεπτά

vd2

Ευκολία Συνταγής

Εύκολη

Για 4 άτομα

400 γραμμάρια χοντρό μακαρόνι
60 γραμμάρια βούτυρο Lurpak λιωμένο
100 γραμμάρια σκληρό τυρί Δανίας Arla
Για τον κιμά:
1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά βούτυρο Lurpak
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
160 ml κόκκινο κρασί
350 γραμμάρια τομάτα ψιλοκομμένη
1 κουταλιά πελτέ
350 ml ζωμό μοσχάρι
1 ξυλάκι κανέλας
1 γαρίφαλο
1-2 κόκκους μπαχάρι
Για την μπεσαμέλ:
80 γραμμάρια βούτυρο Lurpak
80 γραμμάρια αλεύρι
1 λίτρο γάλα
2 κρόκους
2 πρέζες μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε το χοντρό μακαρόνι για 10-11 λεπτά, μέχρι να είναι al dente.
Όταν το παστίτσιο είναι έτοιμο το σουρώνετε, το τοποθετείτε σε ένα μπολ, και προσθέτετε τα 60 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο μαζί με τα 50 γραμμάρια σκληρό τυρί Δανίας και ανακατεύετε καλά.
Για τον κιμά, τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με τον μοσχαρίσιο κιμά για 3-4 λεπτά.
Σβήνετε με το κόκκινο κρασί, προσθέτετε τον ζωμό μοσχάρι, τον πελτέ τομάτας, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μπαχάρι, την ψιλοκομμένη τομάτα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε καλά και αφήνετε τον κιμά να μαγειρευτεί και να δέσει η σάλτσα.
Για την μπεσαμέλ τοποθετείτε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και μόλις λιώσει, το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα 2 υλικά.
Συνεχίζετε προσθέτοντας σιγά-σιγά το γάλα και ανακατεύετε συνεχόμενα με ένα σύρμα.
Όταν το μείγμα ξεκινάει να πήζει αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτετε τους κρόκους, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι ανακατεύοντας γρήγορα και έντονα.
Στρώνετε τα μακαρόνια σε ένα αντικολλητικό ταψί, από πάνω στρώνετε τον κιμά και τέλος απλώνετε ομοιόμορφα την μπεσαμέλ.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 45-50 λεπτά.
 

 

295x360



Alexandros Papandreou © 2004-2018. All rights Reserved.