CHEESECAKE PANO SE FOLIA KROUSTAS ME MELI KAI FISTIKI AIGINIS INNER


xronos proetimasias

Χρόνος Προετοιμασίας

20 Λεπτά

xronos psisimatos

Χρόνος Ψησίματος

22-24 Λεπτά

vd1

Ευκολία Συνταγής

Πολύ Εύκολη

Για 4 άτομα

8 φύλλα κρούστας
100 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
500 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα
350 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
90 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
Ξύσμα από 1 λάιμ
Ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας
4 κουταλιές μέλι με μαστίχα Μελίτιμον
100 γραμμάρια φιστίκι Αιγίνης ψιλοκομμένο
2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Κόβετε τα φύλλα κρούστας στην μέση και κάνετε μικρές φωλιές, με 4 φύλλα κρούστας η κάθε μία, τσαλακώνοντας το κάθε ένα, δίνοντας ένα κυκλικό σχήμα και βουτυρώνοντας το κάθε ένα ξεχωριστά.
Ψήνετε τα φύλα κρούστας σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο κελσίου για 20-24 λεπτά.
Όση ώρα ψήνονται τα φύλλα κρούστας φτιάχνετε την κρέμα, τοποθετώντας σε ένα μίξερ το φρέσκο τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη, το ξύσμα από το λάιμ και το λεμόνι και το εκχύλισμα βανίλιας και με το σύρμα τα χτυπάτε να ανακατευτούν καλά.
Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μία αφράτη κρέμα, την οποία τοποθετείτε στο ψυγείο.
Όταν τα φύλλα κρούστας είναι έτοιμα τα αποσύρετε από τον φούρνο, τα αφήνετε να κρυώσουν τελείως, μοιράζετε ισομερώς την κρέμα από πάνω, περιχύνετε με το μέλι με μαστίχα, πασπαλίζετε με φιστίκι Αιγίνης και τον ψιλοκομμένο δυόσμο και σερβίρετε.

Alexandros Papandreou © 2004-2018. All rights Reserved.