Καλοκαιρινή πίτσα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    11-12'

Υλικά

Για 4 άτομα

1 συσκευασία λεπτή ζύμη για πίτσα 
150 γραμμάρια σάλτσα τομάτας για πίτσα 
300 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα
30 τοματίνια
10 γραμμάρια φρέσκος βασιλικός
30 γραμμάρια κρέμα βαλσαμικού με σύκο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ανοίγετε την λεπτή ζύμη για πίτσα και την απλώνετε σε ένα αντικολλητικό ρηχό ταψί, το οποίο έχει αλείψει με λίγο ελαιόλαδο.
Απλώνετε την σάλτσα τομάτας καλά σε όλη την επιφάνεια της ζύμης και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210ο κελσίου για 6 λεπτά.
Αποσύρετε την ζύμη από τον φούρνο, τοποθετείτε το φρέσκο τυρί κρέμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και την απλώνετε πάνω στην πίτσα.
Τοποθετείτε την πίτσα πάλι στον φούρνο στους 210ο κελσίου και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 5-6 λεπτά μέχρι να είναι έτοιμη.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα τοματίνια στην μέση και ψιλοκόβετε τον φρέσκο βασιλικό.
Όταν η πίτσα είναι έτοιμη την αποσύρετε από την φούρνο, τοποθετείτε από πάνω τα τοματίνια κομμένα στην μέση μαζί με τον ψιλοκομμένο βασιλικό, την κρέμα βαλσαμικού και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.

Video

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ

ΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

×