Τυρόπιτα με τυριά και μυρωδικά

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    25'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    35-40'

Υλικά

Για 4 άτομα

11 φύλλα κρούστας
200 γραμμάρια ρεγκάτο Arla τριμμένο
180 γραμμάρια μοτσαρέλα Arla τριμμένη
160 γραμμάρια σκληρό τυρί Δανίας Arla τριμμένο
160 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
2 τομάτες
4 αυγά
2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές βασιλικό ψιλοκομμένο
Βούτυρο Lurpak λιωμένο για τα φύλλα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ προσθέτετε όλα τα τυριά, το τριμμένο ρεγκάτο μαζί με την μοτσαρέλα, το σκληρό τυρί Δανίας και το φρέσκο τυρί κρέμα και ανακατεύετε καλά.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβετε τις τομάτες στα 4, αφαιρείτε την σάρκα και κόβετε την υπόλοιπη σε μικρά κυβάκια.
Προσθέτετε την τομάτα στο μπολ με τα τυριά μαζί με τα αυγά, το ψιλοκομμένο δυόσμο, τον ψιλοκομμένο βασιλικό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Αλείφετε ένα αντικολλητικό ταψί με το λιωμένο βούτυρο, και απλώνετε 6 φύλλα κρούστας, βουτυρώνοντας το κάθε ένα ξεχωριστά.
Προσθέτετε την γέμιση, την απλώνετε καλά σε όλη την επιφάνεια των φύλλων και καλύπτετε από πάνω με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας, βουτυρώνοντας πάλι το κάθε ένα ξεχωριστά.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 35-40 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα τα φύλλα.
Όταν η τυρόπιτα είναι έτοιμη την αποσύρετε από τον φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς πριν την κόψετε.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΜΥΡΩΔΙΚΑ

ΤΥΡΙΑ

ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ

×