PITA ME RODAKINO KAVOURDISMENA AMIGDALA KAI DIOSMO INNER

 


xronos proetimasias

Χρόνος Προετοιμασίας

20 Λεπτά

xronos psisimatos

Χρονος Ψησίματος

35-40 Λεπτά

vd2

Ευκολία Συνταγής

Εύκολη

Για 6 άτομα

2 φύλλα σφολιάτας Pillsbury
7-8 ροδάκινα
40 ml μαύρο ρούμι
120 γραμμάρια αμύγδαλα καβουρδισμένα χοντροκομμένα
70 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
3 κουταλιές βούτυρο
1 κουταλιά αλεύρι
100 ml χυμό πορτοκάλι
120 ml γάλα
3 κουταλιές φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα ροδάκινα στην μέση και μετά σε φέτες.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε 2 κουταλιά βούτυρο
Σοτάρετε τα ροδάκινα για 3-4 λεπτά μέχρι να ξεκινήσουν να μαλακώνουν και προσθέτετε την καστανή ζάχαρη μαζί με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, ανακατεύετε καλά και σβήνετε με το μαύρο ρούμι.
Μόλις εξατμιστεί το ρούμι, προσθέτετε το υπόλοιπο βούτυρο, πασπαλίζετε με το αλεύρι και ανακατεύετε καλά να μην φαίνεται άλλο το αλεύρι.
Προσθέτετε τον χυμό πορτοκαλιού μαζί με το γάλα και συνεχίζετε το μαγείρεμα και μόλις ξεκινήσουν να δένουν τα υγρά αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά και το τοποθετείτε το περιεχόμενο σε ένα μπολ και το αφήνετε να κρυώσει λίγο.
Βουτυρώνετε ένα μικρό στρογγυλό αντικολλητικό ταψί και τοποθετείτε το πρώτο φύλλο σφολιάτας κάθετα και το δεύτερο φύλλο σφολίατας οριζόντια, διαμορφώνοντας μεταξύ τους ένα σταυρό, και κόβετε την ζύμη που περισσεύει περιμετρικά.
Προσθέτετε στο μπολ με τα ροδάκινα τον ψιλοκομμένο δυόσμο, ανακατεύετε καλά, απλώνετε την γέμιση στην σφολιάτα και γυρίζετε την ζύμη προς τα μέσα, περιμετρικά, κάνοντας μία ωραία μπορντούρα.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνος στους 180ο κελσίου για 35-40 λεπτά.

sfoliata final

krousta final

Alexandros Papandreou © 2004-2017. All rights Reserved.