Υλικά
Για 4 άτομα
500 γραμμάρια φιλέτο μπούτι κοτόπουλο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
Για το tandoori:
200 γραμμάρια γιαούρτι πλήρες στραγγιστό
4 κουταλιές ελαιόλαδο
4 κουταλιές χυμό λεμόνι
2 κουταλάκια σκόρδο
2 κουταλιές ginger
2 κουταλιές πελτέ τομάτας
2 κουταλιές πάπρικα γλυκιά
3 κουταλάκια κόλιανδρο σκόνη
3 κουταλάκια κύμινο σκόνη
1 κουταλάκι πιπέρι καγίεν
2 κουταλάκια garam masala
1 κουταλάκι κουρκουμά
1 κουταλάκι ζάχαρη
Για το σερβίρισμα:
400 γραμμάρια λευκό ρύζι βρασμένο
3 κουταλιές κόλιανδρο χοντροκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το σκόρδο και το τζίντζερ και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ μαζί με το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τον πελτέ τομάτας, την γλυκιά πάπρικα, τον κόλιανδρο, το κύμινο, το πιπέρι καγιέν, το garam masala, τον κουρκουμά, την ζάχαρη, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.
Σε ένα άλλο ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο σε μακρόστενα μπαστουνάκια και τα τοποθετείτε μέσα στο μπολ με την μαρινάδα και ανακατεύετε πολύ καλά.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και σοτάρετε τα μπαστουνάκια κοτόπουλου μέχρι να ψηθούν και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, το αποσύρετε από το τηγάνι και σερβίρετε σε ατομικά μπολ το λευκό ρύζι, από πάνω το κοτόπουλο tandoori και τέλος τον χοντροκομμένο κόλιανδρο.

