Κοπανάκια ψητά με μαρινάδα γιαουρτιού και πατάτες φέτες

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    70-75'

Υλικά

Για 4 άτομα

2 συσκευασίες κοπανάκια Αγγελάκης
Για την μαρινάδα γιαούρτιού:
200 γραμμάρια γιαούρτι
50 γραμμάρια ελαιόλαδο
3 κουταλιές μουστάρδα
3 κουταλιές μέλι
2 σκελίδες σκόρδο
Ξύσμα 1 λεμόνι
Χυμό από 1 λεμόνι
1 κουταλάκι ρίγανη ξερή
Για τις πατάτες:
1½ κιλό πατάτες καθαρισμένες
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
80 ml λευκό κρασί
2 κουταλιές πετιμέζι
2 κουταλιές κρεμμύδι σκόνη
80 γραμμάρια ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις πατάτες σε φέτες και ψιλοκόβετε τις σκελίδες του σκόρδου
Τοποθετείτε τις πατάτες σε ένα αντικολλητικό ταψί και προσθέτετε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, το λευκό κρασί, το πετιμέζι, το κρεμμύδι σκόνη, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ανακατεύετε καλά τις πατάτες και τις απλώνετε ομοιόμορφα στο ταψί.
Σε ένα μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για την μαρινάδα γιαουρτιού, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, την μουστάρδα, το μέλι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, την ρίγανη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Με ένα μικρό κοφτερό μαχαίρι κάνετε 2 μικρές διαγώνιες χαρακιές στα κοπανάκια και τα τοποθετείτε στο μπολ με την μαρινάδα και ανακατεύτε πολύ καλά.
Τοποθετείτε τα κοπανάκια πάνω στις πατάτες, σκεπάζετε με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C, στον αέρα, για 45-50 λεπτά.
Αποσύρετε το ταψί από τον φούρνο, το ξεσκεπάζεται και συνεχίζετε το ψήσιμο, στους ίδιους βαθμούς, για άλλα 20-25 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα τα κοπανάκια και οι πατάτες.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ

ΜΠΟΥΤΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

×