Γαρίδες σαγανάκι με λαδοκούλουρα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    5-6'

Υλικά

Για 2 άτομα

12 γαρίδες γίγας Νο2 καθαρισμένες
300 γραμμάρια τοματίνια
2 σκελίδες σκόρδο
80 ml ούζο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
80 ml ζωμό λαχανικών
5 λαδοκούλουρα Κυθήρων
6 φύλλα βασιλικό ψιλοκομμένο
100 γραμμάρια φέτα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα τοματίνια στην μέση και ψιλο-κόβετε το σκόρδο.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το ελαιόλα-δο.
Σοτάρετε το σκόρδο για 30 δευτερόλεπτα, προσθέτετε τις γαρίδες και σοτάρετε για άλλο 1 λεπτό.
Προσθέτετε τα τοματίνια, σβήνετε με το ούζο, και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνετε το σαγανάκι λίγο να βράσει για να μειωθούν τα υγρά.
Προσθέτετε τα λαδοκούλουρα Κυθήρων, σπασμένα σε μικρά κομμάτια, ανακατεύο-ντας για να απορροφήσουν τα υγρά και σβήνετε την φωτιά.
Πασπαλίζετε στο τηγάνι την φέτα χοντροσπασμένη με τα χέρια σας, πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο βασιλικό και σερβίρετε.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ

ΣΑΓΑΝΑΚΙ

×