Υλικά
Για 4-6 άτομα
280 γραμμάρια κόκκινα φρούτα κατεψυγμένα
60 γραμμάρια κουβερτούρα σε σταγόνες
50 γραμμάρια ζάχαρη
60 γραμμάρια φιλέ αμύγδαλο
Για την ζύμη:
2 αυγά
100 γραμμάρια ζάχαρη
185 γραμμάρια soft Lurpak λιωμένο
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
120 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ τοποθετείτε τα αυγά μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύετε, με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Προσθέτετε το αλεύρι, συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και απλώνετε το μείγμα σε μία ταρτιέρα διαμέτρου 24-25 εκ.
Σε ένα μπολ άλλο τοποθετείτε τα παγωμένα κόκκινα φρούτα μαζί με τις σταγόνες κουβερτούρες, τα 50 γραμμάρια ζάχαρη και τον φιλέ αμυγδάλου.
Ανακατεύετε καλά και τοποθετείτε τα παγωμένα φρούτα πάνω στον χυλό, ανακινείτε ελαφρός την ταρτιέρα και ψήνετε στους 160ο C, στον αέρα, για 40-45 λεπτά.
Όταν η πίτα είναι έτοιμη, την αποσύρετε από τον φούρνο, την αφήνετε να κρυώσει και την σερβίρετε με λίγη άχνη ζάχαρη.

