Υλικά
Για 4 άτομα
2 συσκευασίες Soft King salted caramel Αλλατίνη
Για την κρέμα κολοκύθας:
300 γραμμάρια γάλα πλήρες
290 γραμμάρια πουρέ κολοκύθας
6 κρόκοι
115 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
45 γραμμάρια corn flour
½ κουταλάκι αλάτι
¼ κουταλάκι κανέλα
¼ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
¼ κουταλάκι γαρύφαλλο
¼ κουταλάκι τζίντζερ σκόνη
50 γραμμάρια βούτυρο
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
Για το topping:
2 μήλα φούτζι
1 κουταλιά βούτυρο
30 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
20 γραμμάρια κονιάκ
60 γραμμάρια χυμό πορτοκάλι
Εκτέλεση
Για τον πουρέ κολοκύθας κόβουμε την κολοκύθα σε μικρές φέτες, την τοποθετούμε σε ένα αντικολλητικό ταψί και σκεπάζουμε πολύ καλά με αλουμινόχαρτο.
Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα, για 35-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα αλλά να μην πάρει χρώμα.
Τοποθετούμε την κολοκύθα σε ένα μικρό μίξερ και χτυπάμε μέχρι να πάρει την υφή πουρέ.
Για την κρέμα κολοκύθας, σε ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε το γάλα μαζί με τον πουρέ κολοκύθας, ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί το μείγμα.
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε τους κρόκους μαζί με την καστανή ζάχαρη, το corn flour, το αλάτι, τα μπαχαρικά, κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο και τζίντζερ σκόνη και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα στο μείγμα με τους κρόκους, ανακατεύοντας διαρκώς για να μην ψηθούν οι κρόκοι μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Τοποθετούμε το μείγμα πάλι μέσα στο κατσαρολάκι, το κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
Όταν η κρέμα είναι έτοιμη, την αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε την κρέμα σε ένα μπολ, την καλύπτουμε με μεμβράνη η οποία να εφάπτεται πάνω στην κρέμα και την τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει για 1-1½ ώρα.
Πριν σερβίρουμε την κρέμα κολοκύθας, την τοποθετούμε στον κάδο ενός μίξερ και την χτυπάμε με το φτερό μέχρι να πάρει μία βελούδινη υφή.
Για το topping σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι, καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε κυβάκια.
Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το βούτυρο να λιώσει.
Σοτάρουμε τα μήλα για 3-4 λεπτά, πασπαλίζουμε με τη καστανή ζάχαρη και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά.
Σβήνουμε με το κονιάκ, προσθέτουμε τον χυμό πορτοκάλι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να γλασάρει το μήλο.
Σε ατομικά ποτήρια χοντροσπάμε τα Soft Kings, τοποθετούμε την κρέμα κολοκύθας και τέλος το σοταρισμένο μήλο.

