Υλικά
Για 6-8 άτομα
Για το παραδοσιακό φύλλο:
375 γραμμάρια αλεύρι για χωριάτικο ψωμί και πίτες Σπιτικά Ζυμώματα Αλλατίνη
50 γραμμάρια ελαιόλαδο
210 γραμμάρια νερό
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ξίδι
Νισεστέ για το άνοιγμα
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:
3 κρεμμύδια κομμένο σε φέτες
3 κουταλιές ζάχαρη καστανή
2 κουταλιές ζάχαρη μαύρη
5 κουταλιές λευκό ξύδι
Για την γέμιση:
300 γραμμάρια χοιρινό καπνιστό
200 γραμμάρια κάστανα βρασμένα
160 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί
125 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
1 αυγό
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετούμε το αλεύρι στον κάδο ενός μίξερ, δημιουργούμε στο κέντρο μια μικρή λακκούβα στην οποία ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι και το αλάτι.
Αρχίζουμε να ζυμώνουμε σε χαμηλή ταχύτητα, με τον γάντζο, το μείγμα ρίχνοντας σταδιακά νερό μέχρι να φτιαχτεί μια ζύμη ούτε πολύ μαλακιά, αλλά ούτε και πολύ σκληρή.
Δουλεύουμε λίγο την ζύμη στον πάγκο για να πάρει μια μαλακή υφή, κόβουμε τη ζύμη 3 ίσα κομμάτια και τα αφήνουμε, σκεπασμένα να ξεκουραστούν όση ώρα φτιάχνουμε την γέμιση.
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια, σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τα κρεμμύδια στην μέση και μετά σε φέτες.
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Πασπαλίζουμε με την καστανή και την μαύρη ζάχαρη, προσθέτουμε το λευκό ξύδι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε τα κρεμμύδια να καραμελώσουν, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα και αποσύρουμε, όταν είναι έτοιμα, σε ένα μεγάλο μπολ.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το καπνιστό χοιρινό σε κυβάκια και χοντροκόβουμε τα κάστανα και το κατσικίσιο τυρί.
Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κυβάκια καπνιστού χοιρινού μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα και να ξεκινήσει να βγάζει τα αρώματα του.
Όταν το καπνιστό χοιρινό είναι έτοιμο το τοποθετούμε στο μπολ με τα καραμελωμένα κρεμμύδια μαζί με τα κάστανα, την κρέμα γάλακτος και το αυγό και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα καθαρό πάγκο ανοίγουμε τα 3 κομμάτια της ζύμης, με την βοήθεια του νισεστέ, τα απλώνουμε σε ένα λαδωμένο, στρογγυλό, αντικολλητικό ταψί, λαδώνοντας και το κάθε ένα φύλλο ξεχωριστά.
Απλώνουμε την γέμιση πάνω στο φύλλο, τοποθετούμε το κατσικίσιο τυρί και τυλίγουμε τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα, δημιουργώντας μία μπορντούρα, σχηματίζοντας μία ανοιχτή πίτα.
Ψήνουμε την ανοιχτή πίτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200ο C, στις αντιστάσεις, χαμηλά στον φούρνο, για 60-65 λεπτά.

