Στεφάνι ψωμιού pull apart με dip τυριών με σπανάκι

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    20-25'

Υλικά

Για 4 άτομα

Για τα ψωμάκια:
375 γραμμάρια αλεύρι για όλε τις χρήσεις Αλλατίνη
5 γραμμάρια αλάτι
10 γραμμάρια ξηρή μαγιά Αλλατίνη
240 ml χλιαρό νερό
5 γραμμάρια ζάχαρη
30 γραμμάρια ελαιόλαδο
Για το dip σπανάκι-τυριά:
500 γραμμάρια σπανάκι φρέσκο καθαρισμένο
230 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα
100 γραμμάρια μοτσαρέλα τριμμένη
50 γραμμάρια cheddar τριμμένο
50 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
1 σκελίδα σκόρδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για τα ψωμάκια, σε ένα μπολ τοποθετούμε την ξηρή μαγιά μαζί με την ζάχαρη και το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο μαζί με το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να δημιουργηθεί μία απαλή ζύμη.
Τοποθετούμε την ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, την τοποθετούμε σε ένα καθαρό, ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο, την κόβουμε σε 16 ισοβαρή κομμάτια και πλάθουμε σε μπαλάκια.
Βουτυρώνουμε, με λιωμένο βούτυρο, ένα στρογγυλό ταψάκι 23 εκ, και βουτυρώνουμε και ένα μπολ 13 εκ. από την εξωτερική του μεριά.
Τοποθετούμε το μπολ ανάποδα στην μέση του ταψιού και τοποθετούμε περιμετρικά τα 16 ζυμαράκια.
Βουτυρώνουμε και τα ζυμαράκια, τα καλύπτουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν, μέχρι να γίνουν σχεδόν διπλάσια.
Όση ώρα φουσκώνουν τα ψωμάκια, ετοιμάζουμε το dip, σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβουμε το σπανάκι μαζί με το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.
Σοτάρουμε το σπανάκι μαζί με το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθεί το σπανάκι, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν το σπανάκι είναι έτοιμο, το τοποθετούμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, το φρέσκο τυρί κρέμα, την μοτσαρέλα, το cheddar, την παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Ξεσκεπάζουμε τα ψωμάκια, αποσύρουμε το μπολ που έχουμε βάλει ανάποδα και στην θέση του τοποθετούμε το μείγμα με το σπανάκι και τα τυριά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα, για 25 λεπτά.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΠΑΡΕΪΣΤΙΚΟ

ΤΥΡΙΑ

ΨΩΜΙ

×