Γιουβετσάκι με χωριάτικο λουκάνικο και φρέσκο τυρί κρέμα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    25'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    30-35'

Υλικά

Για 4 άτομα

500 γραμμάρια κριθαράκι
2 χωριάτικα λουκάνικα
1 κρεμμύδι
1 πράσο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο
120 γραμμάρια λευκό κρασί
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο
2 κουταλιές θυμάρι ψιλοκομμένο
200 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα χωριάτικα λουκάνικα σε φέτες και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο.
Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Σοτάρετε τα λουκάνικα μαζί με το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν αλλά να μην πάρουν χρώμα.
Σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε τον ζωμό κοτόπουλο και τον αφήνετε τον ζωμό να πάρει μία βράση.
Μόλις ο ζωμός βράσει τοποθετείτε όλο το περιεχόμενο του τηγανιού σε μία μικρή γάστρα μαζί με το κριθαράκι, το ψιλοκομμένο θυμάρι αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 200ο C για 30-35 λεπτά.
Όταν το γιουβετσάκι είναι έτοιμο το αποσύρετε από τον φούρνο προσθέτετε το φρέσκο τυρί κρέμα, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

COMFORT FOOD

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ

ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

×