Χοιρινό καρέ γεμιστό με baby πατάτες

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    30'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    2½-3 ΩΡΕΣ

Υλικά

Για 4 άτομα

1 χοιρινό καρέ χωρίς το κόκκαλο(περίπου 2-2½ κιλά)
60 γραμμάρια βούτυρο Lurpak
1 πράσινο μήλο
100 γραμμάρια μπλε τυρί Castello Danablu
Για τις baby πατάτες:
1½ κιλό baby πατάτες
Ξύσμα από 2 μανταρίνια
Χυμό από 4 μανταρίνια
4 κουταλιές πετιμέζι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
75 γραμμάρια βούτυρο Lurpak
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για τις baby πατάτες, σε ένα μπολ τοποθετείτε το ξύσμα και τον χυμό τον μανταρινιών, το πετιμέζι, το βούτυρο, το σκόρδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε τις baby πατάτες σε ένα πυρίμαχο, τις περιχύνετε με το μείγμα του μανταρινιού και πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καθαρίζετε το πράσινο μήλο, το κόβετε στην μέση, αφαιρείται τα κουκούτσια και το κόβετε σε λεπτές φέτες.
Τοποθετείτε το χοιρινό καρέ πάνω σε ένα ξύλο κοπής, το ανοίγετε, το αλείφετε με τα 60 γραμμάρια βούτυρο και πασπαλίζετε καλά με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Απλώνετε μέσα τις φέτες από το πράσινο μήλο και πασπαλίζετε με το μπλε τυρί σπασμένο με τα χέρια σας και τυλίγετε σε ρολό.
Με ένα μαγειρικό σπάγκο δένετε το χοιρινό καρέ σε ένα 2-3 σημεία, δίνοντας μεγάλη προσοχή στο δέσιμο έτσι ώστε να μην βγει η γέμιση κατά το ψήσιμο.
Τοποθετείτε το καρέ πάνω στις baby πατάτες ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα, για 2½-3 ώρες.
Σερβίρετε σε μία μεγάλη πιατέλα στο κέντρο του τραπεζιού το χοιρινό καρέ με τις baby πατάτες.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ

ΠΕΤΙΜΕΖΙ

ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΑΡΕ

×