Μπιφτέκια γεμιστά με πατάτες φούρνου και σος γιαουρτιού

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    25'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    55-60'

Υλικά

Για 4 άτομα

1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 τομάτα τριμμένη
50 γραμμάρια ελαιόλαδο
150 γραμμάρια μπαγιάτικο ψωμί
2 αυγά
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
200 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα
200 γραμμάρια φέτα
Για τις πατάτες:
1½ κιλό πατάτες
Ξύσμα από 1 μανταρίνι
Χυμό από 2 μανταρίνια
1 κουταλιά μέλι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλάκι ρίγανη ξερή
1 κουταλάκι θυμάρι ξερό
100 ml λευκό κρασί
50 γραμμάρια ελαιόλαδο
Για την σος γιαουρτιού:
300 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
80 γραμμάρια ελαιόλαδο
Ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα άλλο ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις πατάτες κυδωνάτες και τις σκελίδες σκόρδου σε φέτες και τις τοποθετείτε σε ένα αντικολλητικό ταψί.
Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε το ξύσμα και τον χυμό από τα μανταρίνια μαζί με το μέλι, το λευκό κρασί, την ρίγανη, το θυμάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Περιχύνετε τις πατάτες με το μείγμα μανταρινιού, προσθέτετε το ελαιόλαδο, ανακατεύετε καλά και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 30 λεπτά.
Όση ώρα ψήνονται οι πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ με νερό τοποθετείτε το μπαγιάτικο ψωμί, το αφήνετε να μουλιάσει καλά και μετά το στύβετε πολύ καλά και το τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτετε στο μπολ το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την τριμμένη τομάτα, τον μοσχαρίσιο κιμά, τα αυγά, το ελαιόλαδο, τον μαϊντανό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ζυμώνετε καλά τον κιμά για 5-7 λεπτά, μέχρι να ξεκινήσει να κάνει μικρές ίνες, πλάθετε 8 μπιφτέκια και μοιράζετε μέσα στα μπιφτέκια ισομερώς τα κομμάτια φέτας και κομμάτια κεφαλογραβιέρας.
Αποσύρετε το ταψί από τον φούρνο, τοποθετείτε τα μπιφτέκια μαζί με τις πατάτες και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 25-40 λεπτά.
Όση ώρα ψήνονται τα μπιφτέκια με τις πατάτες, σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για την σος γιαουρτιού, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το ξύσμα και τον χυμό λάιμ, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα τις πατάτες με τα μπιφτέκια και από πάνω την σος γιαουρτιού

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ

ΓΕΜΙΣΤΟ

ΚΛΑΣΙΚΟ

×