Μωσαϊκό με πουράκια και βύσσινο

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΥΞΗΣ
    2 ΩΡΕΣ

Υλικά

Για 6 άτομα

350 γραμμάρια βούτυρο Lurpak
280 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
200 γραμμάρια βύσσινο κομπόστα
200 γραμμάρια πουράκια γκοφρέτας με σοκολάτα
50 γραμμάρια κονιάκ
80 γραμμάρια κακάο
100 γραμμάρια μπισκότα πτι-μπερ
Για την επικάλυψη:
200 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος
200 γραμμάρια λευκή σοκολάτα

Εκτέλεση

Σπάτε τα μπισκότα πτι-μπερ σε 5-6 κομμάτια το κάθε ένα, τα πουράκια σε 3-4 κομμάτια το κάθε ένα και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετείτε το βούτυρο και το βάζετε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά να λιώσει.
Τοποθετείτε το λιωμένο βούτυρο σε ένα μπολ και προσθέτετε την άχνη ζάχαρη, το κονιάκ, το κακάο, τα μπισκότα με τα πουράκια και τα βύσσινα και ανακατεύετε καλά.
Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς, το τοποθετείτε σε ένα αντικολλητικό χαρτί τυλίγετε σε ρολό και τοποθετείτε το μωσαϊκό στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά.
Όταν ο κορμός είναι έτοιμος, τον αποσύρετε από το ψυγείο, τον ξετυλίγετε και κάνετε γραμμές σε όλη την επιφάνεια του μωσαϊκού με την κουβερτούρα γάλακτος και την λευκή κουβερτούρα.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ

ΒΥΣΣΙΝΟ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ

ΣΟΚΟΛΑΤΑ

×