Spaghetti με χωριάτικο λουκάνικο, σάλτσα τομάτας, πιπεριά Φλωρίνης και mozzarella

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    9-10'

Υλικά

Για 4 άτομα

500 γραμμάρια spaghetti No5 Barilla
2 χωριάτικα λουκάνικα
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
2 πιπεριές Φλωρίνης
80 ml λευκό κρασί
400 γραμμάρια σάλτσα Toscana Barilla
2 φρέσκιες μοτσαρέλες
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την πιπεριά Φλωρίνης σε μακρόστενα μπαστουνάκια, το κρεμμύδι στα 4 και μετά σε λεπτές φέτες και τα λουκάνικα σε λεπτές διαγώνιες φέτες.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τα spaghetti μέχρι να είναι al dente.
Όση ώρα βράζουν τα spaghetti, τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα λουκάνικα μαζί με το κρεμμύδι και τις πιπεριές Φλωρίνης για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε την σάλτσα τομάτας και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 1-2 λεπτά.
Προσθέτετε τα spaghetti στην σάλτσα, μαζί με λίγο νερό στο οποίο έβραζαν, και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η μακαρονάδα.
Σερβίρετε σε βαθιά, ατομικά πιάτα με τις μοτσαρέλες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια από πάνω, λίγο ελαιόλαδο και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

COMFORT FOOD

ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ

ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

×