Υλικά
Για 4 άτομα
1 συσκευασία φιλέτο μπούτι κοτόπουλο Ελαιποπουλάκι Αγγελάκης
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 πράσο
4 πατάτες
100 ml λευκό κρασί
1 κουταλιά αλεύρι
700 ml ζωμό κοτόπουλο
Χυμό από 1 λεμόνι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1½ κουταλάκι ξερή ρίγανη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τις πατάτες και σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι τις κόβετε κυδωνάτες.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το πράσο στην μέση και μετά σε λεπτές φέτες και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο, βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Θωρακίζετε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο καλά, και από τις πλευρές, να πάρουν ωραίο χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αποσύρετε το κοτόπουλο από το τηγάνι, το τοποθετείτε σε ένα μπολ, ξαναβάζετε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το πράσο μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας καλά, να μελώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα.
Σβήνετε με το λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε ξανά το κοτόπουλο μαζί με τις πατάτες, πασπαλίζετε με το αλεύρι, ανακατεύετε καλά μέχρι να μην φαίνετε άλλο το αλεύρι, προσθέτετε το ζωμό κοτόπουλο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Μόλις το φαγητό πάρει μία βράση, χαμηλώνετε την φωτιά, σκεπάζετε και αφήνετε να σιγομαγειρευτεί για 25-30 λεπτά.
Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, προσθέτετε τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού και την ξερή ρίγανη και ανακατεύετε καλά.
Σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα περιχύνοντας με λίγο ελαιόλαδο από πάνω.








