Ανοιχτή πίτα με μπέικον, κάστανα, μαύρες σταφίδες, φέτα και γιαούρτι

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    25'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    40-45'

Υλικά

Για 4 άτομα

4 χωριάτικα φύλλα
200 γραμμάρια μπέικον
200 γραμμάρια κάστανα
4 κουταλιές ελαιόλαδο
100 γραμμάρια μαύρες σταφίδες
150 γραμμάρια μαυροδάφνη
300 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
200 γραμμάρια φέτα
3 αυγά
3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο για τα φύλλα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνετε την μαυροδάφνη και προσθέτετε μέσα τις μαύρες σταφίδες να μουλιάσουν για 10-12 λεπτά.
Σε ένα ξύλο κοπής με αν κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το μπέικον και χοντροκόβετε τα κάστανα.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το μπέικον μαζί με τα κάστανα και τις μαύρες σταφίδες, αφού τις έχετε σουρώσει, για 3-4 λεπτά, να βγάλουν τα αρώματά τους και να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα.
Με ένα πινέλο λαδώνετε ελαφρώς ένα στρογγυλό αντικολλητικό ταψί 26Ø εκ. και στρώνετε τα χωριάτικα φύλλα, λαδώνοντας το κάθε ένα ξεχωριστά.
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε το γιαούρτι μαζί με την φέτα και τα αυγά, μαζί με το περιεχόμενο του τηγανιού, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Απλώνετε το μείγμα πάνω στα φύλλα, γυρνάτε προς τα μέσα τα φύλλα που περισσεύουν, δημιουργώντας μία μπορντούρα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C, στις αντιστάσεις, χαμηλά, για 40-45 λεπτά

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΚΑΣΤΑΝΑ

ΜΠΕΙΚΟΝ

×