Υλικά
Για 8-10 άτομα
600 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα
500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
3 ζελατίνες
120 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
Ξύσμα από 3 πορτοκάλια
200 γραμμάρια τρούφα σοκολάτας
300 γραμμάρια μπισκότα Γεμάτα orange blossom Αλλατίνη
100 γραμμάρια βούτυρο soft
Για το topping:
200 γραμμάρια κουβερτούρα
4-5 μπισκότα Γεμάτα orange blossom Αλλατίνη
80 γραμμάρια λευκή ζαχαρόπαστα
40 γραμμάρια μαύρη ζαχαρόπαστα
Εκτέλεση
Τοποθετούμε τα γεμιστά μπισκότα σε ένα μικρό μίξερ, τα χτυπάμε μέχρι να πάρουν την υφή σκόνης και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο soft, το προσθέτουμε στο μπολ με τα μπισκότα και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα 2 υλικά.
Στρώνουμε το μείγμα στο τσέρκι και το τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει το βούτυρο και να σταθεροποιηθεί η βάση.
Σε ένα μπολ με παγωμένο νερό βυθίζουμε τις ζελατίνες και τις αφήνουμε να μουλιάσουν και να μαλακώσουν.
Τοποθετούμε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά με 100 γραμμάρια από την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί ελαφρώς, στραγγίζουμε καλά τις ζελατίνες, τις τοποθετούμε στην χλιαρή κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν οι ζελατίνες.
Τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος με τις ζελατίνες στον κάδο ενός μίξερ, προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και χτυπάμε, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, με το σύρμα, μέχρι να ξεκινήσει να δένει η κρέμα γάλακτος.
Προσθέτουμε το φρέσκο τυρί κρέμα μαζί με την άχνη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μία αφράτη κρέμα.
Όταν η κρέμα είναι έτοιμη, προσθέτουμε την τρούφα σοκολάτα, ανακατεύουμε καλά και προσεχτικά, απλώνουμε την κρέμα στο τσέρκι, πάνω από το μπισκότο βάση, και την στρώνουμε ομοιόμορφα.
Τοποθετούμε το cheesecake στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες να παγώσει καλά και να σταθεροποιηθεί.
Για το topping σε ένα μπεν-μαρί τοποθετούμε την κουβερτούρα να λιώσει και όταν είναι έτοιμη την τοποθετούμε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με μικρή, λεπτή μύτη.
Τοποθετούμε τα ολόκληρα μπισκότα πάνω στο cheesecake και με την κουβερτούρα σχηματίζουμε 3 πόδια αράχνης σε κάθε πλευρά των μπισκότων.
Πλάθουμε την λευκή και την μαύρη ζαχαρόπαστα σχηματίζοντας μάτια τα οποία τοποθετούμε πάνω στα μπισκότα.

