Υλικά
Για 4 άτομα
Για την φοκάτσια:
250 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
20 γραμμάρια ζάχαρη
6 γραμμάρια αλάτι
4 γραμμάρια ξηρή μαγιά
185 γραμμάρια νερό, χλιαρό
25 γραμμάρια ελαιόλαδο
125 γραμμάρια πατάτα βρασμένη και λιωμένη
Για το σερβίρισμα:
60 γραμμάρια pesto Genovese
30 γραμμάρια νερό
300 γραμμάρια τοματίνια
1 φρέσκια μοτσαρέλα
12 φέτες μορταδέλα ψητή Εν Ελλάδι Creta Farms
30 γραμμάρια baby ρόκα
Εκτέλεση
Στο κάδο ενός μίξερ τοποθετείτε το σκληρό αλεύρι μαζί με την ζάχαρη, το αλάτι και την ξηρή μαγιά και ανακατεύετε καλά με τον γάντζο.
Προσθέτετε το νερό μαζί με το ελαιόλαδο και ξεκινάτε το ζύμωμα μέχρι να απορροφηθεί όλο το αλεύρι.
Προσθέτετε την λιωμένη βρασμένη πατάτα και συνεχίζετε το ζύμωμα μέχρι να δημιουργηθεί μία ζύμη.
Τοποθετείτε την ζύμη σε ένα μπολ, αλειμμένο με ελαιόλαδο, την σκεπάζετε και την αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει μέχρι το μισό του αρχικού της όγκου.
Όταν η ζύμη πάρει το μισό της μέγεθος, την χτυπάτε και την διπλώνετε και την ξαναβάζετε σε ένα μπολ, αλειμμένο με ελαιόλαδο, μέχρι να φουσκώσει, πάλι, μέχρι το μισό του αρχικού της όγκου.
Όταν η ζύμη πάρει το μισό της σε όγκο, την απλώνετε σε ένα αντικολλητικό ταψάκι 10×5, αλειμμένο με ελαιόλαδο και αφήνετε το ζυμάρι, σκεπασμένο, να ξαναφουσκώσει πάνω από το μισό του αρχικού του όγκου.
Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε το pesto Genovese μαζί με τα 30 γραμμάρια νερό και ανακατεύετε καλά.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα τοματίνια στην μέση.
Όταν το ζυμάρι είναι έτοιμο, το απλώνετε καλά στο ταψί, στο οποίο βρίσκετε, το πιέζετε σε διάφορα σημεία με τα δάχτυλά σας, περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο, και τοποθετείτε διάσπαρτα πάνω στο ζυμάρι το pesto και τα τοματίνια.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200ο C, στον αέρα, για 25-30 λεπτά.
Όταν η φοκάτσια είναι έτοιμη την αποσύρετε από τον φούρνο, την αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε με την φρέσκια μοτσαρέλα από πάνω, κομμένη σε μικρά κομμάτια, τις φέτες μορταδέλα από πάνω και τέλος την baby ρόκα.

