Υλικά
Για 2 άτομα
250 γραμμάρια ρύζι Jasmine βρασμένο
250 γραμμάρια κομμάτι ζαμπόν ψητό Εν Ελλάδι Gourmet Creta Farms
3 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
3 κουταλιές σησαμέλαιο
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 κουταλιά τζίντζερ ψιλοκομμένο
100 γραμμάρια καλαμπόκι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
50 ml σόγια σος
3 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την κόκκινη πιπεριά, την πράσινη πιπεριά και την κίτρινη πιπεριά σε μπαστουνάκια και ψιλοκόβετε το τζίντζερ και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Σε ένα άλλο ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το ψητό ζαμπόν σε κυβλακια.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το μισό σησαμέλαιο.
Χτυπάτε τα αυγά, προσθέτετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα τοποθετείτε στο τηγάνι ψήνοντας μία λεπτή ομελέτα.
Αποσύρετε την ομελέτα από το τηγάνι, την τοποθετείτε σε ένα ξύλο κοπής και την ψιλοκόβετε.
Τοποθετείτε ένα wok σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί πάρα πολύ καλά και προσθέτετε το υπόλοιπο σησαμέλαιο.
Σοτάρετε το ψητό ζαμπόν μαζί με τις πιπεριές για 3-4 λεπτά, προσθέτετε το καλαμπόκι, το τζίντζερ, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την ψιλοκομμένη ομελέτα, το ρύζι jasmine και την σόγια σος και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 1-2 λεπτά.
Αποσύρετε το wok από την φωτιά, προσθέτετε το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και σερβίρετε.

