Γαλατόπιτα σοκολατένια

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    40-45'

Υλικά

Για 6-8 άτομα

1 λίτρο σοκολατούχο ρόφημα protein Arla
160 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
1 βανίλια σκόνη
230 γραμμάρια ζάχαρη
6 αυγά
50 γραμμάρια βούτυρο Lurpak
Για το σερβίρισμα:
120 γραμμάρια φρέσκα blueberries
40 γραμμάρια bitter σοκολάτα

Εκτέλεση

Τοποθετείτε μία σοτέζα σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το σοκολατούχο ρόφημα μαζί με το σιμιγδάλι και την βανίλια.
Ανακατεύετε καλά μέχρι ξεκινήσει να πήζει, να δέσει και να πάρει μία βράση.
Όση ώρα το γάλα είναι στην φωτιά στο κάδο ενός μίξερ τοποθετείτε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη και τα χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν αρκετά.
Αποσύρετε το σοκολατούχο ρόφημα με το σιμιγδάλι από την φωτιά και προσθέτετε σιγά-σιγά τα αυγά με την ζάχαρη, ανακατεύοντας διαρκώς για να μην ψηθούν τα αυγά.
Μόλις τα 2 μείγματα ομογενοποιηθούν προσθέτετε το βούτυρο, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί και αυτό στο υπόλοιπο μείγμα.
Περιχύνετε το μείγμα της γαλατόπιτας σε ένα στρογγυλό ταψί, διαμέτρου 28 εκ., στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα, για 45 λεπτά.
Όταν η γαλατόπιτα είναι έτοιμη την αποσύρετε από τον φούρνο, την αφήνετε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, προσθέτετε τα blueberries από πάνω και τρίβετε την bitter σοκολάτα και σερβίρετε.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΚΛΑΣΙΚΟ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ

ΣΟΚΟΛΑΤΑ

×