Γλυκό με μπισκότα βανίλιας, κρέμα βανιλιας και topping με φρούτα εποχής

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    25'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    10-15'

Υλικά

Για 6-8 άτομα

300 γραμμάρια goody βανίλια Αλλατίνη
Για την κρέμα βανίλιας:
500 γραμμάρια γάλα
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
6 κρόκοι αυγού
190 γραμμάρια ζάχαρη
110 γραμμάρια αλεύρι
2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας
60 γραμμάρια βούτυρο
Για τα φρούτα:
1 μήλο φούτζι
1 αχλάδι
1 μπανάνα
1 κουταλιά βούτυρο
2 κουταλιές μέλι
Για το topping:
150 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος λιωμένη
70 γραμμάρια goody βανίλια Αλλατίνη χοντροσπασμένα

Εκτέλεση

Για την κρέμα βανίλιας, σε ένα μπολ τοποθετούμε τους κρόκους μαζί με την ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ξεκινήσουν να ασπρίζουν οι κρόκοι.
Τοποθετούμε το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί.
Προσθέτουμε στο μείγμα με τους κρόκους σιγά σιγά το αλεύρι το οποίο έχουμε κοσκινίσει και ανακατεύουμε μέχρι να αναμιχθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
Προσθέτουμε το ζεστό γάλα σιγά σιγά ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα και ξαναβάζουμε όλο το μείγμα στο κατσαρολάκι.
Τοποθετούμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε την κρέμα ανακατεύοντας με μια πλαστική σπάτουλα μέχρι να δέσει.
Όταν η κρέμα είναι έτοιμη την αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
Απλώνουμε την κρέμα σε μία πιατέλα, την σκεπάζουμε με μία μεμβράνη, η οποία να εφάπτεται πάνω στην κρέμα, την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και την τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει τελείως για 1-1½ ώρα.
Αποσύρουμε την κρέμα από το ψυγείο μόλις κρυώσει, την τοποθετούμε στον κάδο ενός μίξερ και χτυπάμε με το φτερό για να πάρει μία βελούδινη υφή.
Για τα φρούτα σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι καθαρίζουμε τα φρούτα και τα κόβουμε σε κυβάκια.
Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το βούτυρο να λιώσει.
Σοτάρουμε τα φρούτα, για 3-4 λεπτά, περιχύνουμε με το μέλι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά.
Σε ένα πυρίμαχο σκεύος 30×20 εκ. περίπου, απλώνουμε μία στρώση απο τα μπισκότα βανίλιας, απλώνουμε από πάνω την μισή κρέμα ζαχαροπλαστικής πάνω τους και επαναλαμβάνουμε άλλη μία φορά με μπισκότα και κρέμα.
Απλώνουμε από πάνω τα σοταρισμένα φρούτα, πασπαλίζουμε με τα χοντροσπασμένα μπισκότα και τέλος γραμμές με την λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

HALLOWEEN

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΣΟΚΟΛΑΤΑ

×