Υλικά
Για 4 άτομα
1 συσκευασία λουκάνικα χωριάτικα με πράσο Creta Farms
1 συσκευασία λουκάνικα χωριάτικα με γραβιέρα Creta Farms
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 πιπεριά Φλωρίνης
2 κουταλιές πελτέ τομάτας
2 κουταλιές ελαιόλαδο
400 γραμμάρια τομάτα κονκασέ
1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη
400 γραμμάρια κριθαράκι
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο
3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
160 γραμμάρια φέτα χοντροσπασμένη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα λουκάνικα σε χοντρές, διαγώνιες φέτες, την πιπεριά Φλωρίνης σε κυβάκια και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Τοποθετείτε μία σοτέζα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και σοτάρετε τα λουκάνικα μέχρι να ξεκινήσουν να παίρνουν ελαφρύ χρώμα και να βγάλουν τα λιπαρά τους.
Αποσύρετε τα λουκάνικα από την σοτέζα και τα τοποθετείτε σε ένα πυρίμαχο σκεύος αφήνοντας τα λιπαρά τους μέσα στην σοτέζα.
Ξαναβάζετε την σοτέζα σε δυνατή φωτιά, προσθέτετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και την πιπεριά Φλωρίνης μέχρι να μαραθούν αλλά να μην πάρουν χρώμα.
Προσθέτετε τον πελτέ τομάτας μαζί με την μαύρη ζάχαρη ανακατεύετε καλά, σβήνετε με την τομάτα κονκασέ, προσθέτετε τον ζωμό κοτόπουλο και το αφήνετε να πάρει μία βράση.
Μόλις η τομάτα και ο ζωμός βράσουν τοποθετείτε όλο το περιεχόμενο της σοτέζας στο σκεύος με τα λουκάνικα, προσθέτετε το κριθαράκι, και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 200ο C για 30-35 λεπτά.
Όταν το γιουβετσάκι είναι έτοιμο το αποσύρετε από τον φούρνο και σερβίρετε πασπαλίζοντας με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και την χοντροσπασμένη φέτα.

