Υλικά
Για 4 άτομα
800 γραμμάρια φιλέτο μπούτι κοτόπουλο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Ξύσμα από 1 λάιμ
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Χυμό από 1 λεμόνι
120 γραμμάρια μουστάρδα με μέλι
2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
1 κουταλιά αλεύρι
100 ml λευκό κρασί
300 ml ζωμό κοτόπουλο
800 γραμμάρια baby πατάτες
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο, τις baby πατάτες σε τέταρτα κατά μήκος και τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο μπουκιές.
Τοποθετείτε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Θωρακίζετε τις μπουκιές κοτόπουλο καλά από όλες τις πλευρές να πάρουν ωραίο χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο το αποσύρετε από την κατσαρόλα και το τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Προσθέτετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν το κρεμμύδι έχει μελώσει προσθέτετε την μουστάρδα μαζί με το ξύσμα από τα εσπεριδοειδή, ανακατεύετε καλά, σβήνετε με το λευκό κρασί και περιμένετε να εξατμιστεί.
Προσθέτετε πάλι τις μπουκιές κοτόπουλο στην κατσαρόλα, πασπαλίζετε με το αλεύρι και ανακατεύετε καλά μέχρι να μην φαίνετε άλλο αλεύρι.
Προσθέτετε το ζωμό κοτόπουλο, τις baby πατάτες το φρέσκο θυμάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, χαμηλώνετε την φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το κοτόπουλο να σιγομαγειρευτεί για 35-40 λεπτά.
Σερβίρετε σε μεγάλα, βαθιά ατομικά πιάτα με λίγο ελαιόλαδο από πάνω και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπερι.

