Υλικά
Για 4 άτομα
250 γραμμάρια linguine integrale Barilla
2 καλαμάρια
2 κολοκυθάκια
1 σκελίδα σκόρδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
4 κουταλιές ελαιόλαδο
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Ξύσμα από 1 λάιμ
Χυμό από ½ λεμόνι
100 ml λευκό κρασί
2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές βασιλικό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα καλαμάρια σε ροδέλες, τα κολοκυθάκια σε μπαστουνάκια, τις σκελίδες του σκόρδου σε λεπτές φέτες και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τα linguine integrale μέχρι να είναι al dente.
Όση ώρα βράζουν τα spaghettini, τοποθετείτε ένα μεγάλο, βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα καλαμάρια για 1-2 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αποσύρετε τα καλαμάρια από το τηγάνι, τα τοποθετείτε σε ένα μπολ και ξαναβάζετε το βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα κολοκυθάκια μαζί με το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε το ξύσμα από το λεμόνι και το λάιμ, σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε τον χυμό λεμόνι μαζί με τα linguine integrale, μαζί με λίγο από το νερό στο οποίο έβραζαν, και τα σοταρισμένα καλαμάρια και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η μακαρονάδα.
Όταν η μακαρονάδα είναι έτοιμη, πασπαλίζετε με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύετε μια τελευταία φορά και σερβίρετε.

