Υλικά
Για 4 άτομα
2 συσκευασίες χωριάτικα λουκάνικα με μυρωδικά Creta Farms
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
200 γραμμάρια ασπρομανίταρα
200 γραμμάρια πορτομπέλο
200 γραμμάρια brown μανιτάρια
1 κουταλιά αλεύρι
300 ml λευκό κρασί
200 ml ζωμό κοτόπουλο
Για τον πουρέ γλυκοπατάτας:
600 γραμμάρια γλυκοπατάτες καθαρισμένες
225 γραμμάρια πατάτες καθαρισμένες
60 γραμμάρια βούτυρο
2 κουταλιές κρέμα γάλακτος
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα μανιτάρια, τα ασπρομανίταρα, τα πορτομπέλο και τα brown μανιτάρια σε λεπτές φέτες, τα κρεμμύδια στην μέση και μετά σε φέτες, τις σκελίδες σκόρδο σε φέτες και τα χωριάτικα λουκάνικα σε χοντρές, διαγώνιες φέτες.
Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε μέσα τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα χωριάτικα λουκάνικα μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα και να βγάλουν τα λιπαρά τους.
Όταν τα λουκάνικα είναι έτοιμα, τα αποσύρετε από το τηγάνι, τα τοποθετείτε σε ένα μπολ, αφήνοντας τα λιπαρά τους μέσα και ξαναβάζοντας το τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Σοτάρετε τα μανιτάρια για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν είναι έτοιμα τα αποσύρετε από το τηγάνι, τα τοποθετείτε στο μπολ με τα λουκάνικα και ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο για 1-2 λεπτά, μέχρι να μελώσει, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην πάρει χρώμα.
Όταν το κρεμμύδι είναι έτοιμο, προσθέτετε τα λουκάνικα με τα μανιτάρια, πασπαλίζετε με το αλεύρι και ανακατεύετε καλά, μέχρι να μην φαίνεται καθόλου.
Σβήνετε με το λευκό κρασί, ανακατεύετε καλά, προσθέτετε και τον ζωμό κοτόπουλο, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε τα λουκάνικα να σιγοβράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Για τον πουρέ κόβετε τις γλυκοπατάτες και τις πατάτες σε φέτες, τις τοποθετείτε σε ένα αντικολλητικό ταψί, προσθέτετε 60 ml νερό και σκεπάζετε πολύ καλά με αλουμινόχαρτο.
Τοποθετείτε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 40-45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι γλυκοπατάτες και οι πατάτες αλλά να μην πάρουν χρώμα.
Όταν οι γλυκοπατάτες και οι πατάτες είναι έτοιμες τις τοποθετείτε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος.
Με ένα πρες πουρέ αρχίζετε να πιέζετε τις πατάτες μέχρι να πάρουν την υφή πουρέ.
Σερβίρετε σε μεγάλα, ατομικά πιάτα τον πουρέ γλυκοπατάτας με τα κρασάτα λουκάνικα από πάνω.

