Μοσχαράκι κοκκινιστό με μελιτζάνες και φέτα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    30'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    2 ΩΡΕΣ

Υλικά

Για 4 άτομα

1 κιλό μοσχάρι ελιά κομμένο σε μεγάλες μπουκιές
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 καρότο
4 μελιτζάνες
4 κουταλιές ελαιόλαδο
200 ml κόκκινο κρασί
500 ml ζωμό βοδινό
500 γραμμάρια τομάτα τριμμένη
3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
200 γραμμάρια φέτα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις μελιτζάνες σε κύβους, τα καρότα στην μέση κατά μήκος και μετά σε φέτες και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Τοποθετείτε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τις μελιτζάνες για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν.
Αποσύρετε τις μελιτζάνες από την κατσαρόλα και τις τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Τοποθετείτε πάλι την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Θωρακίζετε τα κομμάτια του μοσχαριού καλά από όλες τις πλευρές, να πάρουν καλό χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και τα καρότα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά.
Σβήνετε με το κόκκινο κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε τον ζωμό βοδινού μαζί με την τριμμένη τομάτα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 1½ ώρα.
Μετά την 1½ ώρα προσθέτετε τις μελιτζάνες και συνεχίζετε το σιγοβράσιμο για άλλα 30-35 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το μοσχάρι και να μαγειρευτούν οι μελιτζάνες.
Σερβίρετε το μοσχαράκι με τις μελιτζάνες σε μεγάλα ατομικά πιάτα, πασπαλίζοντας με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και την φέτα χοντροσπασμένη.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

COMFORT FOOD

TOMATA

ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ

×