Bananabread με πουτίγκα βανίλιας και φέτες μπανάνας

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    55-60'

Υλικά

Για 6-8 άτομα

280 γραμμάρια μπανάνες ώριμες
200 γραμμάρια ζάχαρη
1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο τριμμένο
110 γραμμάρια βούτυρο Lurpak
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
2 αυγά
300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι baking powder
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι αλάτι
170 γραμμάρια ρόφημα chocolate protein Arla
Για το σερβίρισμα:
200 γραμμάρια protein pudding vanilla cookie Arla
1 μπανάνα σε φέτες

Εκτέλεση

Στον κάδο ενός μίξερ τοποθετείτε τις μπανάνες, χοντροκομμένες, μαζί με την ζάχαρη και το μοσχοκάρυδο και τα χτυπάτε, με το φτερό, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να λιώσουν οι μπανάνες και να αναμιχθούν τα υλικά.
Συνεχίζετε το χτύπημα προσθέτοντας το βούτυρο, σε κομματάκια, το εκχύλισμα βανίλιας και μετά ένα-ένα τα αυγά, περιμένοντας πρώτα να ενσωματωθεί το ένα πριν προσθέσουμε το επόμενο.
Σε ένα μπολ τοποθετείτε το αλεύρι μαζί με το baking powder, την μαγειρική σόδα και το αλάτι και τα ανακατεύετε καλά.
Προσθέτετε στον κάδο του μίξερ το μείγμα με το αλεύρι σε δόσεις, εναλλάξ με το ρόφημα chocolate protein μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μία φόρμα, διαστάσεων 22εκ.x12εκ., τοποθετείτε το μείγμα και το αφήνετε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C, στον αέρα, για 55-60 λεπτά.
Όταν το banana bread είναι έτοιμο, το αποσύρετε από τον φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει λίγο, το κόβετε σε φέτες και σερβίρετε με 1-2 κουταλιές vanilla cookie pudding και τις φέτες μπανάνας.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ

ΜΠΑΝΑΝΑ

×