New York Cheesecake με γιαούρτι σερβιρισμένο με κόκκινα φρούτα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    25'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    ΩΡΑ

Υλικά

Για 4 άτομα

Για το cheesecake:
450 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα
265 γραμμάρια ζάχαρη
400 γραμμάρια γιαούρτι πλήρες
2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας
2 κουταλάκι χυμό λεμονιού
6 μεγάλα αυγά
2 κρόκοι
1 πρέζα αλάτι
2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο για την φόρμα
Για την βάση:
400 γραμμάρια μπισκότα digestive
60 γραμμάρια ζάχαρη
Ξύσμα από 1 λεμόνι
85 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
Για το σερβίρισμα:
Διάφορα κόκκινα φρούτα
Άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό multi τοποθετείτε τα μπισκότα μαζί με την ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού και τα χτυπάτε μέχρι να θρυμματιστούν τελείως τα μπισκότα.
Τοποθετείτε τα μπισκότα σε ένα μπολ, περιχύνετε με το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύετε καλά, τα απλώνετε σε μία στρογγυλή φόρμα, 22-24 εκ., με αποσπώμενη βάση και ψήνετε στους 160ο C, στον αέρα, για 12-13 λεπτά.
Αποσύρετε την φόρμα από τον φούρνο και την αφήνετε μέχρι να κρυώσει καλά το μπισκότο.
Στον κάδο ενός μίξερ τοποθετείτε το φρέσκο τυρί κρέμα μαζί με την ζάχαρη μαζί με το αλάτι και χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα, με το φτερό, μέχρι να ξεκινήσουν να αναμιγνύονται τα υλικά και να παίρνει κρεμώδη υφή το τυρί κρέμα.
Προσθέτετε το γιαούρτι μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας και το χυμό λεμονιού και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να αναμιχθούν καλά όλα τα υλικά.
Προσθέτετε τα αυγά και τους κρόκους ένα-ένα, περιμένοντας πρώτα να ενσωματωθεί το ένα πριν προσθέσετε το επόμενο και χτυπάτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Βουτυρώνετε την φόρμα με το λιωμένο βούτυρο, προσθέτετε το μείγμα και ψήνετε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 250ο C, στον αέρα, για 10 λεπτά, χαμηλώνετε τον φούρνο στους 100ο C, συνεχίζοντας το ψήσιμο για άλλη 1 ώρα και 10 με 15 λεπτά περίπου.
Όταν το cheesecake είναι έτοιμο το αποσύρετε από τον φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει τελείως πριν το τοποθετήσετε στο ψυγείο να παγώσει καλά.
Σερβίρετε το cheesecake με τα κόκκινα φρούτα από πάνω και πασπαλίζοντας με άχνη ζάχαρη.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ

ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΚΛΑΣΙΚΟ

×