Ντάκος με αγγούρι και cottage, τομάτα και μυρωδικά

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    10'

Υλικά

Για 2 άτομα

2 στρογγυλές κριθαροκουλούρες
1 αγγούρι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
200 γραμμάρια protein cottage Arla
2 κουταλιές φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
60 γραμμάρια ελαιόλαδο
3 κουταλιές λευκό ξύδι
2 ώριμες τομάτες
2 κουταλιές ρίγανη ψιλοκομμένη
2 κουταλιές βασιλικό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις ώριμες τομάτες σε λεπτές φέτες και ψιλοκόβετε το φρέσκο κρεμμυδάκι.
Στο χοντρό μέρος του τρίφτη, τρίβετε το αγγούρι, το τοποθετείτε σε ένα σουρωτήρι, το πασπαλίζετε με αλάτι και το αφήνετε για 10-15 λεπτά.
Στύβετε καλά με τα χέρια σας το αγγούρι, το τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε το cottage, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το ελαιόλαδο, το ξύδι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Βρέχετε ελαφρώς τις κριθαροκουλούρες, τις περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, απλώνετε, ισόμερός, τα 2/3 από το cottage, απλώνετε τις λεπτές φέτες τομάτας από πάνω, το υπόλοιπο cottage, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, λίγο ελαιόλαδο και σερβίρετε.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ

ΥΓΙΕΙΝΟ

×