Ρολό κιμά γεμιστό με αυγά και πατάτες

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    25'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    ΩΡΑ

Υλικά

Για 4 άτομα

4 σφιχτά βρασμένα αυγά
1500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 πράσινη πιπεριά
1 καρότο καθαρισμένο
4 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 κουταλιές Worcestershire sauce
200 γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη
3 αυγά
Για τις πατάτες:
1½ κιλό πατάτες καθαρισμένες
50 ml ελαιόλαδο
2 κουταλιές μουστάρδα
2 κουταλιές μέλι
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
3-4 κλωνάρια θυμάρι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε πολύ καλά το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πράσινη πιπεριά, τρίβετε το καρότο, στο λεπτό μέρος του τρίφτη, και τα τοποθετείτε όλα σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτετε τον μοσχαρίσιο κιμά, την Worcestershire sauce, την τριμμένη φρυγανιά, τα αυγά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ζυμώνετε καλά όλα τα υλικά μέχρι ο κιμάς να ξεκινήσει να σχηματίζει μικρές ίνες.
Αφήνετε το κιμά σκεπασμένο στο ψυγείο για 25-30 λεπτά να ανακατευτούν οι γεύσεις.
Όση ώρα ο κιμάς είναι στο ψυγείο στο ίδιο ξύλο κοπής κόβετε τις πατάτες κυδωνάτα και τις τοποθετείτε σε ένα αντικολλητικό ταψί.
Προσθέτετε το ελαιόλαδο, την μουστάρδα, το μέλι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το θυμάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Αποσύρετε τον κιμά από το ψυγείο, τον απλώνετε σε ένα αντικολλητικό χαρτί, του δίνετε παραλληλόγραμμο σχήμα, τοποθετείτε στο κέντρο τα βρασμένα, σφιχτά αυγά, και με την βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιού το τυλίγετε σε ρολό.
Τυλίγετε το ρολό και με αλουμινόχαρτο, το τοποθετείτε στο ταψί με τις πατάτες, τυλίγετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα για 40-45 λεπτά.
Αποσύρετε το ρολό από τον φούρνο, αφαιρείτε τα αλουμινόχαρτα και το αντικολλητικό χαρτί και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα το ρολό και οι πατάτες, περίπου άλλα 40-45 λεπτά.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΚΛΑΣΙΚΟ

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ

×