Softcookies με κουβερτούρα και φουντούκια

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    12-13'

Υλικά

Για 4 άτομα

280 γραμμάρια κουβερτούρα
220 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
225 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
110 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
100 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
2 αυγά
6 γραμμάρια μαγειρική σόδα
35 γραμμάρια κακάο
1,5 γραμμάριο αλάτι
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
100 γραμμάρια φουντούκια ψιλοκομμένα
100 γραμμάρια κουβερτούρα σταγόνες

Εκτέλεση

Σε ένα μπεν μαρί λιώνετε την κουβερτούρα και μόλις είναι έτοιμη την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Περνάτε από κόσκινο το αλεύρι και το κακάο και τα τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με την μαγειρική σόδα και το αλάτι και ανακατεύετε καλά.
Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με τις δύο ζάχαρες, την καστανή και την κρυσταλλική, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν ελαφρώς.
Προσθέτετε την λιωμένη κουβερτούρα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ανακατευτεί καλά η κουβερτούρα στο μείγμα.
Συνεχίζετε προσθέτοντας τα αυγά ένα-ένα περιμένοντας να ανακατευτεί καλά το κάθε αυγό πριν προσθέσετε το επόμενο.
Όταν τελειώσετε με τα αυγά προσθέτετε και το εκχύλισμα βανίλιας.
Προσθέτετε το αλεύρι και τα υπόλοιπα στερεά με ένα κουτάλι σιγά-σιγά και ενώ το μίξερ είναι σε χαμηλή ταχύτητα.
Όταν τελειώσετε με το αλεύρι αφαιρείτε το κάδο και προσθέτετε τις σταγόνες κουβερτούρας και τα φουντούκια και τα ενσωματώνετε μέσα στο μείγμα με μια μαρίζα με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
Στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ένα ρηχό ταψί και προσθέτετε έξι μεγάλες κουταλιές από το μείγμα με αρκετό χώρο ανάμεσά τους γιατί στο ψήσιμο θα απλώσουν.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C, στον αέρα, για 12-13 λεπτά και επαναλαμβάνετε την διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ

ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

×