Τηγανιτό ρύζι με κοτόπουλο και πολύχρωμες πιπεριές

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    10'

Υλικά

Για 4 άτομα

250 γραμμάρια ρύζι Jasmine
300 γραμμάρια στήθος κοτόπουλο
3 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
3 κουταλιές σησαμέλαιο
½ πιπεριά Φλωρίνης
½ πιπεριά πράσινη
½ πορτοκαλί πιπεριά
1 κουταλιά τζίντζερ ψιλοκομμένο
100 γραμμάρια καλαμπόκι
50 ml σόγια σος
3 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την πιπεριά Φλωρίνης, την πράσινη πιπεριά και την πορτοκαλί πιπεριά σε μπαστουνάκια και ψιλοκόβετε το τζίντζερ.
Σε ένα άλλο ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο σε φιλετάκια.
Τοποθετείτε ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά με αλατισμένο νερό και βράζετε το jasmine για 7-8 λεπτά.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το μισό σησαμέλαιο.
Χτυπάτε τα αυγά, προσθέτετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα τοποθετείτε στο τηγάνι ψήνοντας μία λεπτή ομελέτα.
Αποσύρετε την ομελέτα από το τηγάνι, την τοποθετείτε σε ένα ξύλο κοπής και την ψιλοκόβετε.
Τοποθετείτε ένα wok σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί πάρα πολύ καλά και προσθέτετε το υπόλοιπο σησαμέλαιο.
Σοτάρετε το κοτόπουλο μαζί με τις πιπεριές για 3-4 λεπτά, προσθέτετε το καλαμπόκι, το τζίντζερ, την ψιλοκομμένη ομελέτα, το ρύζι jasmine, το βούτυρο και την σόγια σος και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 1-2 λεπτά.
Αποσύρετε το wok από την φωτιά, προσθέτετε το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και σερβίρετε.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ

ΑΣΙΑΤΙΚΟ

ΓΡΗΓΟΡΟ

×