Υλικά
Για 4 άτομα
500 γραμμάρια tortiglioni Barilla
4 κουταλιές ελαιόλαδο
6 πανσέτες
2 κουταλιές γλυκιά πάπρικα
1 κουταλιά καπνιστή πάπρικα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
20 τοματίνια κομμένα στην μέση
4 κουταλιές κάπαρη
400 γραμμάρια σάλτσα Toscana Barilla
220 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα τοματίνια στην μέση, τις πανσέτες σε μικρές μπουκιές και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και βράζετε τα tortiglioni μέχρι να είναι al dente και τα κρυώνετε κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό.
Όση ώρα βράζουν τα tortiglioni, τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τις μπουκιές πανσέτας για 3-4 λεπτά να πάρουν ωραίο χρώμα, πασπαλίζετε με την γλυκιά και την καπνιστή πάπρικα, ανακατεύετε καλά, τις αποσύρετε από το τηγάνι και τις τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με την κάπαρη για 2-3 λεπτά.
Σουρώνετε τα tortiglioni και τα τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το κρεμμύδι, τα τοματίνια, τις μπουκιές πανσέτας, την κάπαρη, την σάλτσα Toscana, την μισή γραβιέρα, τον μαϊντανό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε το μείγμα σε ένα πυρέξ, το απλώνετε καλά, πασπαλίζετε από πάνω με την υπόλοιπη γραβιέρα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα, για 25-30 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Όταν τα tortiglioni είναι έτοιμα, τα αποσύρετε από τον φούρνο και τα αφήνετε λίγο να κρυώσουν πριν σερβίρετε.

