Power bowl με κοτόπουλο ψητό, κινόα και λαχανικά

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΒΡΑΣΙΜΑΤΟΣ
    12-14'

Υλικά

Για 4 άτομα

160 γραμμάρια baby leaves
12 φέτες κοτόπουλο ψητό οβάλ ‘Χωρίς’ Creta Farms
150 γραμμάρια κινόα
1 αβοκάντο
120 γραμμάρια τοματίνια
2 μικρά αγγουράκια
½ ματσάκι σχοινόπρασο
2 τορτίγιες ολικής άλεσης
Για το dressing:
40 γραμμάρια ελαιόλαδο
20 γραμμάρια χυμό λεμονιού
1 κουταλιά μέλι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το μέλι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε την κινόα σε ένα ψιλό σουρωτήρι, την ξεπλένετε, καλά με άφθονο νερό, 2-3 φορές και την στραγγίζετε καλά.
Τοποθετείτε ένα κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε την κινόα για 12-14 λεπτά.
Όταν η κινόα είναι έτοιμη, την σουρώνετε και την κρυώνετε κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το αβοκάντο στην μέση και μετά σε φέτες, τα τοματίνια στην μέση κατά μήκος, τα αγγουράκια σε μπαστουνάκια και τις τορτίγιες σε μικρά τριγωνάκια.
Απλώνετε τα τριγωνάκια τορτίγιας σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, τις περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο, τις πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε και τις τοποθετείτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C μέχρι να φρυγανιστούν και να γίνουν τραγανές.
Παίρνετε 2 ατομικά μπολ στα οποία θα σερβίρετε τα υλικά και μοιράζετε ισομερώς τις σαλάτα baby leaves, περιχύνοντας την με λίγο dressing, και τοποθετείτε τα υλικά το ένα δίπλα στο άλλο ξεκινώντας από τις φέτες κοτόπουλο ψητό, την κινόα, το αβοκάντο, τα τοματίνια, τα αγγουράκι, το σχοινόπρασο και τέλος τις τραγανές τορτίγιες.
Περιχύνετε τα λαχανικά και την κινόα με λίγο από το dressing και σερβίρετε.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΕΛΑΦΡΥ

ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΥΓΙΕΙΝΟ

×