Ρολό κοτόπουλο με μέλι και πορτοκάλι και πατάτες με βερίκοκα και κάστανα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    30'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    65-70'

Υλικά

Για 4 άτομα

1 ρολό κοτόπουλο Αγγελάκης
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά αλεύρι
300 γραμμάρια χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
2 κουταλιές μέλι
Για τις πατάτες:
1½ κιλό πατάτες καθαρισμένες
2 κουταλιές βούτυρο
200 γραμμάρια κάστανα βρασμένα
100 γραμμάρια βερίκοκα αποξηραμένα
80 ml κονιάκ
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για το ρολό κοτόπουλο, τοποθετείτε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο μαζί με το αλεύρι.
Ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να ομογενοποιηθεί το ελαιόλαδο με το αλεύρι, προσθέτετε την μαύρη ζάχαρη μαζί με το μέλι και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν και αυτά.
Προσθέτετε το χυμό πορτοκαλιού μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε καλά και αφήνετε το μείγμα να βράσει μέχρι να ξεκινήσει να δέσει και να γίνει παχύρευστο.
Τοποθετείτε σε ένα πυρέξ το ρολό κοτόπουλο, το περιχύνετε με το μείγμα πορτοκαλιού, γυρνάτε το ρολό να μαριναριστεί παντού με το μείγμα πορτοκαλιού και πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις πατάτες λεπτές κυδωνάτες, τα κάστανα στην μέση και τα αποξηραμένα βερίκοκα σε τέταρτα.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει.
Σοτάρετε τα κάστανα μαζί με τα βερίκοκα για 3-4 λεπτά, να πάρουν τα αρώματα του βουτύρου, και σβήνετε με το κονιάκ, περιμένοντας να εξατμιστεί.
Προσθέτετε το περιεχόμενο του τηγανιού στο πυρέξ με το ρολό κοτόπουλο μαζί με τις πατάτες και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο C, στον αέρα, για 65-70 λεπτά, τα πρώτα 35-40 λεπτά σκεπασμένο και για τα υπόλοιπα λεπτά ξεσκεπάζετε το ρολό.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΓΛΑΣΟ

ΚΑΣΤΑΝΑ

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

×