Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου συμμετείχε στο γεύμα δωρεάν κατά της σπατάλης των τροφίμων!

alexandros plateikotzia small

alexandros plateikotzia big

H περιβαλλοντική οργάνωση Feedback μας προσκάλεσε να φάμε, να πιούμε και να γιορτάσουμε τις πεντανόστιμες λύσεις στο πρόβλημα της σπατάλης τροφίμων!

Την Κυριακή 11 Οκτώβρη, από 1μμ -6μμ, στην πλατεία Κοτζιά σερβιρίστικε ένα δωρεάν λαχταριστό γεύμα για 5000 άτομα. Kύρια συστατικά ήταν ολόφρεσκα λαχανικά και φρούτα που δε θα καταναλώνονταν γιατί δεν έφτασαν στην αγορά λόγω εμφάνισης ή λόγω περισσεύματος, όπως στραβά καρότα, άσχημες πατάτες και κολοκυθάκια με «χαρακτήρα».

Το Με-Νου περιλάμβανε:

  • 5000 χιλιάδες μερίδες λαχταριστό μπριάμ που θα ετοιμάσει η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος
  • Επιδείξεις μαγειρικής από τους σεφ Νταϊάνα Κόχυλα, Αλέξανδρο Παπανδρέου, Γκίκα Ξενάκη και Tip the Chef που θα παρουσιάσουν ευφάνταστες προτάσεις για την αξιοποίηση περισσευούμενου φαγητού
  • Disco Soup street party με DJs όπου το κοινό θα φτιάξει και θα μοιραστεί μια γιγαντιαία σαλάτα, καθαρίζοντας και κόβοντας λαχανικά στο ρυθμό της μουσικής
  • Anti-Food waste cocktails από τον Γιάννη Κοροβέση
  • Εκπαιδευτικά βιωματικά εργαστήρια για παιδιά από το ΜΠΟΡΟΥΜΕ, το Βritish Council και την κολλεκτίβα Troo Food Liberation.

Στόχος της οργάνωσης ήταν να αναδείξει τις θετικές και πεντανόστιμες λύσεις στο πρόβλημα της σπατάλης τροφίμων στην Ελλάδα και διεθνώς.

Το Με-Νού για 5000 είναι μέρος της διεθνούς εκστρατείας Feeding the 5000 και είναι η πιο πρόσφατη από μια σειρά αντίστοιχων εκδηλώσεων που έχουν διοργανωθεί σε πόλεις όπως το Λονδίνο, το Παρίσι, το Άμστερνταμ, η Νέα Υόρκη, το Οουκλαντ, το Ναϊρόμπι, η Βαρσοβία και η Θεσσαλονίκη.

kata spatalis trofimon

 

×