Άλλος για πίτσα;

Αυτές τις άτυπα στανταρισμένες αλλά λατρεμένες συνήθειες της Παρασκευής, σπίτι με φίλους και πίτσα Pillsbury, το μόνο που ενδεχομένως μπορεί να τις αναβάλλει να είναι μία επισκεψη στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας Σαντορίνης! Το ελληνικό Καλοκαίρι μόλις ξεκίνησε και η λέξη Σαντορίνη είναι από τις πιο δημοφιλείς στις μηχανές αναζήτησης…

 

Αυτές τις άτυπα στανταρισμένες αλλά λατρεμένες συνήθειες της Παρασκευής, σπίτι με φίλους και πίτσα Pillsbury, το μόνο που ενδεχομένως μπορεί να τις αναβάλλει να είναι μία επισκεψη στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας Σαντορίνης! Το ελληνικό Καλοκαίρι μόλις ξεκίνησε και η λέξη Σαντορίνη είναι από τις πιο δημοφιλείς στις μηχανές αναζήτησης. Κι επειδή Καλοκαίρι χωρίς πίτσα είναι κάτι σαν Χειμώνας δίχως σούπες, η πιο νόστιμη καλοκαιρινή εκδοχή έχει έξτρα special tip με την νέα σάλτσα Pillsbury, φτιαγμένη από 100% ελληνικές τομάτες! Τι πιο ιδανικό για μία ασυναγώνιστη διαφορετική πίτσα! 
 
Εκτός από το προφανές διεθνές τουριστικό εκτόπισμα που κατέχει η Σαντορίνη από την Ανατολή μέχρι τη Δύση και την τεραστίων διαστάσεων μοναδική ομορφιά που σε μαγνητίζει, η ενέργεια που νιώθεις να γίνεται ακόμη πιο δυνατή είναι όταν ανακαλύπτεις διαρκώς μυστικά σε αυτόν τον επίγειο γαστρονομικό παράδεισο. Το παλιό εργοστάσιο τομάτας Δ. Νομικός στη Βλυχάδα, μετατράπηκε σε σύγχρονο Βιομηχανικό Μουσείο, προσφέροντας στους επισκέπτες μία αναδρομή στο παρελθόν ακολουθώντας την πορεία καλλιέργειας, επεξεργασίας και παραγωγής τομάτας ενός από τα πιο διάσημα και παραδοσιακά Σαντορινιά προϊόντα! Στο μουσείο ο επισκέπτης έρχεται σε επαφή με τις παραδοσιακές μεθόδους που ακολουθούσαν οι παλιοί ντοματοποιοί, γνωρίζοντας παράλληλα την ιστορία του τόπου, των κατοίκων και των ιστορικών παραδόσεων τους. 
 
Με αφορμή τον παραπάνω πολύτιμο σημαντικό λόγο που ενισχύει την επιθυμία να επισκεφτεί κάποιος το ηφαιστειογενές χώμα της Σαντορίνης, χτύπησε το καμπανάκι – λίγο πριν τις Πανελλήνιες – από το ακαταμάχητο δίδυμο στην απόλαυση! Ζύμη για πίτσα και σάλτσα τομάτας Pillsbury, πλούσια αρωματισμένη με μυρωδικά χωρίς χρώματα και τεχνητά αρώματα. Αυθεντική σαν το πιο γνωστό νησί σε ολόκληρο τον κόσμο! 
 
Ίσως εδώ να παρακολουθήσετε ένα από τα καλύτερα ελληνικά video από την προετοιμασία της συνταγής μιας πραγματικά εξαιρετικής διαφορετικής πίτσας γεμάτη καλοκαιρινές, χρωματιστές και εύκολες απολαύσεις. Ο «ειδικός στη ζύμη» φρόντισε κατάλληλα για τα ήσυχα βράδια και γιατί όχι και για τα ζεστά μεσημέρια λίγο πριν τη τεμπέλικη siesta! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να απλώσετε πάνω στη λεπτή τραγανή ζύμη την νέα ελληνική σάλτσα, προσθέτοντας τα υλικά της επιλογής σας. Η δημιουργική πρόταση του Alexandros Papandreou Cooking Studio είναι πίτσα σε ρολάκια με πιπεριά Φλωρίνης και πεπερόνι. Συνταγή που «πετάει» αμέσως χωρίς αντίσταση στον πιο περιζήτητο νησιώτικο προορισμό. Ραντεβού – κατά προτίμηση – στο… πλοίο ή στον φούρνο για 20 λεπτά και 12 τυλιχτά κομμάτια θα αποζημιώσουν με κάτι παραπάνω από τροφή για… σκέψη! Τώρα που το μυαλό μικρών και μεγάλων χρειάζεται να ξεφεύγει με όμορφες εικόνες και φανταστικές γεύσεις που «φωνάζουν» από μακριά, το σταυροδρόμι Σαντορίνης, πίτσας και τομάτας είναι πιο κοντά από ποτέ! 
 
 
×