Αλμυρά ατομικά cheesecake

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    25'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΥΞΗΣ
    2 ΏΡΕΣ

Υλικά

Για 4 άτομα

Για την κρέμα:
300 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα
300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
40 γραμμάρια ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι
Για την βάση:
200 γραμμάρια παξιμάδια
40 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
20 γραμμάρια νερό
Πρόταση σερβιρίσματος 1:
100 γραμμάρια coppa Μπούμπας
100 γραμμάρια μπρεσαόλα Μπούμπας
Πρόταση σερβιρίσματος 2:
250 γραμμάρια τοματίνια
2 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές κάπαρη
30 ml ελαιόλαδο
Πρόταση σερβιρίσματος 3:
40 γραμμάρια μαϊντανό
1 σκελίδα σκόρδο
150 ml ελαιόλαδο
25 γραμμάρια κουκουνάρι
80 γραμμάρια παρμεζάνα
2 πρέζες αλάτι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι

Εκτέλεση


Τοποθετείτε σε ένα multi όλα τα υλικά για το pesto μαϊντανού, τον μαϊντανό, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα, το αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Χτυπάτε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να πάρουν την υφή pesto.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε τα τοματίνια μαζί με το σχοινόπρασο και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Προσθέτετε την κάπαρη, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Σε ένα multi τοποθετείτε τα παξιμάδια, τα χτυπάτε, μέχρι γίνουν σκόνη και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο και το προσθέτετε στα παξιμάδια μαζί με το νερό και με ένα κουτάλι ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και μοιράζετε το μείγμα σε μικρά ποτηράκια.
Σε ένα μίξερ τοποθετείτε το φρέσκο τυρί κρέμα μαζί με την κρέμα γάλακτος, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι και τα χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μία ωραία αφράτη κρέμα.
Μοιράζετε το μείγμα στα ποτηράκια και τα τοποθετείτε στο ψυγείο να παγώσουν καλά για περίπου 2 ώρες.
Σερβίρετε τα ατομικά αλμυρά cheesecake με τα 3 διαφορετικά topping, στο 1/3 την ποικιλία αλλαντικών, στο άλλο 1/3 τα μαριναρισμένα τοματίνια και στα υπόλοιπα το pesto μαϊντανού.

×