Αλμυρά κεκάκια με γιορτινά toppings

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    40'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    20-25'

Υλικά

Για 24 κεκάκια

Για την βάση:
500 γραμμάρια αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις
6 αυγά
240 ml γάλα
120 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φακελάκι baking powder Αλλατίνη
250 γραμμάρια γραβιέρα
Topping καπνιστός σολομός:
150 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα
120 γραμμάρια καπνιστός σολομός
60 γραμμάρια αγγούρι κομμένο σε λεπτές φέτες
Λίγο άνηθο
Topping με γαρίδα:
150 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα
40 γραμμάρια ελαιόλαδο
2 κουταλιές θυμάρι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές ρίγανη ψιλοκομμένη
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
5 γαρίδες
30 γραμμάρια μπρικ σολομού
Topping με προσούτο:
150 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα
40 γραμμάρια ελαιόλαδο
60 γραμμάρια μουστάρδα
4 φέτες προσούτο
5 τοματίνια κομμένα σε φέτες
Σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Στο μπολ του μίξερ τοποθετούμε τα αυγά, το γάλα και το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και με το σύρμα τα χτυπάμε σε χαμηλή προς μέτρια ταχύτητα μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Προσθέτουμε στο μίξερ κουταλιά-κουταλιά το αλεύρι στο οποίο έχουμε αναμίξει το baking powder συνεχίζοντας στην ίδια ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο μείγμα, προσθέτοντας αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε μέσα την τριμμένη γραβιέρα, ανακατεύουμε καλά και μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα, για 20-25 λεπτά.
Όταν τα κεκάκια είναι έτοιμα, τα αποσύρουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως πριν τοποθετήσουμε πάνω τα topping.
Όση ώρα ψήνονται τα κεκάκια ετοιμάζουμε τα 3 διαφορετικά topping.
Για τον καπνιστό σολομό, κόβουμε το αγγούρι σε λεπτές φέτες και τον σολομό σε μικρά κομματάκια.
Απλώνουμε το φρέσκο τυρί κρέμα στα κεκάκια και πάνω του τοποθετούμε λίγο σολομό, δίπλα του 1 φέτα αγγούρι και μία μικρή φουντίτσα άνηθο.
Για την γαρίδα, σοτάρουμε τις γαρίδες με λίγο ελαιόλαδο για 1-2 λεπτά και τις κόβουμε σε μέση κατά μήκος και σε ένα μικρό μπολάκι ανακατεύουμε το φρέσκο τυρί κρέμα μαζί με τα μυρωδικά, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Απλώνουμε το φρέσκο τυρί κρέμα με τα μυρωδικά στα κεκάκια και πάνω του τοποθετούμε την κομμένη γαρίδα και λίγο μπρικ.
Για το προσούτο, κόβουμε τα τοματίνια σε φέτες και το προσούτο σε μακρόστενα μπαστουνάκια.
Σε ένα μικρό μπολάκι ανακατεύουμε το φρέσκο τυρί κρέμα μαζί με την μουστάρδα, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Απλώνουμε το φρέσκο τυρί κρέμα με την μουστάρδα στα κεκάκια και πάνω το προσούτο, δίπλα του 1-2 φέτες τοματίνια και πασπαλίζουμε με λίγο σχοινόπρασο.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

FINGER FOOD

ΓΙΟΡΤΙΝΟ

×