Αλμυρά κεκάκια με σπανάκι και τυριά

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    5'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    45-50'

Υλικά

Για 6-8 κεκάκια

250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 αυγά
120 ml γάλα
50 ml λιωμένο βούτυρο Lurpak
100 γραμμάρια ρεγκάτο Arla τριμμένη
100 γραμμάρια μοτσαρέλα Arla τριμμένη
50 γραμμάρια σκληρό τυρί Δανίας Arla τριμμένο
250 γραμμάρια σπανάκι
1 κουταλιά βούτυρο Lurpak
2 κουταλιές φουντούκια χοντροσπασμένα
2 πρέζες αλάτι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε την 1 κουταλιά βούτυρο Lurpak.Σοτάρετε το σπανάκι μέχρι να μαραθεί, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.Όταν είναι έτοιμο το αποσύρετε από το τηγάνι και το τοποθετείτε σε ένα μπολ.Τοποθετείτε στο μπολ του μίξερ τα αυγά μαζί με το λιωμένο βούτυρο Lurpak και το γάλα.Προσθέτετε το αλεύρι σιγά-σιγά και μόλις ενσωματωθεί προσθέτετε την μοτσαρέλα Arla, το ρεγκάτο Arla, το σκληρό τυρί Δανίας Arla, τα χοντροκομμένα φουντούκια, το σοταρισμένο σπανάκι και το αλάτι.Τοποθετείτε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένες και αλευρωμένες μικρές φόρμες για κεκάκια και ψήνετε για 45-50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου.Όταν τα κεκάκια είναι έτοιμα τα αποσύρετε από τον φούρνο και τα αφήνετε λίγο να κρυώσουν για να τα ξεφορμάρετε.

×