Αρακάς κοκκινιστός με μελιτζάνες, σύγκλινο Μάνης και φέτα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    25-30'

Υλικά

Για 4 άτομα

1 κιλό αρακά
250 γραμμάρια σύγκλινο Μάνης
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μικρές μελιτζάνες
2 καρότα
2 πατάτες
2 κουταλιές πελτέ τομάτας
400 γραμμάρια κονκασέ
300 γραμμάρια ζωμό λαχανικών
4 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
200 γραμμάρια φέτα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το σύγκλινο Μάνης σε μικρές μπουκιές, τις μελιτζάνες και τις πατάτες σε κύβους, τα καρότα στην μέση και σε φέτες και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.
Τοποθετείτε μία μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε καλά τις μπουκιές σύγκλινο, δίνοντας ωραίο χρώμα από παντού.
Όταν πάρουν χρώμα αποσύρετε το σύγκλινο από την κατσαρόλα, το τοποθετείτε σε ένα μπολ, αφήνοντας την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά με τα λιπαρά του σύγκλινου.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με την μελιτζάνα και το καρότο για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην πάρουν χρώμα.
Προσθέτετε τον πελτέ τομάτας και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά.
Προσθέτετε τον αρακά, το κονκασέ, τον ζωμό λαχανικών, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Μόλις πάρει μία βράση, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε τον αρακά να σιγομαγειρευτεί για 25-30 λεπτά.
Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, το αποσύρετε από την φωτιά, προσθέτετε το σοταρισμένο σύγκλινο μαζί με την φέτα, χοντροσπασμένη, και τον ψιλοκομμένο άνηθο και ανακατεύετε μία τελευταία φορά.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΛΑΔΕΡΟ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ

ΦΕΤΑ

×