Αρνάκι φρικασέ

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    25'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    80 ΛΕΠΤΑ

Υλικά

Για 4 άτομα

1 αρνίσιο μπούτι κομμένο σε μερίδες Μπούμπας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
50 γραμμάρια βούτυρο Lurpak
1 κουταλιά αλεύρι
120 ml λευκό κρασί
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο
2 συσκευασίες σαλάτα παραδοσιακή Φρεσκούλης
Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
4 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές μυρώνι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές καυκαλήθρα ψιλοκομμένη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε τα κομμάτια του αρνιού σε ένα ξύλο κοπής και τα πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τοποθετείτε μια γάστρα, που μπορεί να μπει σε εστία κουζίνας, σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Θωρακίζετε τα κομμάτια του αρνιού, δίνοντας καλό χρώμα από όλες τις πλευρές.
Όση ώρα θωρακίζετε το αρνί, σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Όταν το αρνί έχει πάρει καλό χρώμα το αποσύρετε από την γάστρα και το τοποθετείτε σε ένα μπολ, αφήνοντας τα λιπαρά του μέσα στην κατσαρόλα.
Προσθέτετε το βούτυρο στην κατσαρόλα και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, ανακατεύοντας διαρκώς για να μαραθούν καλά, αλλά να μην πάρουν χρώμα.
Προσθέτετε πάλι το αρνί στην γάστρα, πασπαλίζετε με το αλεύρι, ανακατεύετε καλά μέχρι να μην φαίνετε καθόλου, σβήνετε με το λευκό κρασί και προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού.
Μόλις εξατμιστεί το λευκό κρασί προσθέτετε στην γάστρα το ζωμό κοτόπουλο και πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αφήνετε το φαγητό να πάρει μία βράση, χαμηλώνετε την φωτιά, σκεπάζετε την γάστρα και αφήνετε το αρνάκι να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 50 λεπτά, συμπληρώνοντας ζεστό νερό, αν χρειάζεται.
Στα τελευταία 15 λεπτά προσθέτετε σε δόσεις τις παραδοσιακές σαλάτες και συνεχίζετε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας προσεχτικά μέχρι να μαραθούν.
Όταν το φρικασέ είναι έτοιμο, το αποσύρετε από την φωτιά, προσθέτετε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, τον άνηθο, το μυρώνι και την καυκαλήθρα μαζί με το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

×